“Gençlerle iktidara yürümek istiyoruz”

“Gençlerle iktidara yürümek istiyoruz”

CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğa Mert Doğan Gebze’deki tüm gençleri CHP’ye davet ettiklerini belirterek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında gençlerle iktidara yürümek istiyoruz” dedi.

CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğa Mert Doğan göreve geldiği günden beri ilk röportajını Yeni Haber Gazetesi’ne verdi. Doğa Mert Doğan göreve geldiği günden bugüne kadarki geçen sürede yaptığı çalışmalar ve bundan sonra yapacağı çalışmalarla ilgili olarak gazetemizin sorularını yanıtladı.

 

Yeni Haber Gazetesi: Kendinizi biraz tanıtır mısınız?

 

Doğa Mert Doğan: 1994 Gebze doğumluyum. İlk ve orta okulu Gebze’de liseyi de Gebze Sarkuysan Lisesi’nde okudum. Liseden sonra Marmara Üniversite İşletme Fakültesi işletme bölümünden mezun oldum. Şuanda aynı üniversitenin Pazarlama Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam ediyorum. Gebze’de Çağ Köşesi ve Deniz Atı Restaurant’ın işletmeciliği yapıyorum. Ayrıca Gebzespor Kulübü’nde de yöneticilik yapıyorum.

 

doga-mert-dogan-2.jpg

EN BÜYÜK DESTEĞİ BABAMDAN ALIYORUM

 

Yeni Haber Gazetesi: Aktif siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

 

Doğa Mert Doğan: Lise hayatım boyunca da Gebze’de çeşitli STK’larda görev almıştım. Bilim-kültür ve sanatsal faaliyetlerde bulundum. Aktif siyasette ilk olarak gençlik kolları başkanı olmakla başladı. Zaten siyasi olarak faaliyetlerin içerisindeyim. Bir görev alma zamanı gelmişti. Siyaset emek isteyen bir iş olduğu için hazırlı olmak gerekiyor. Bu manada bende kendimi hazır hissediyordum. Şartlar da öyle gelişti. Sürpriz oldu. Ancak buna şaşıracak vaktimiz.

 

doga-mert-dogan-3.jpg

 

Yeni Haber Gazetesi: Aktif siyasete girme kararınızdan sonra ailenizin tepkisi ne oldu ne dediler bu kararınıza?

 

Doğa Mert Doğan: Cumhuriyet Halk Partili bir aileden geliyorum. Genç yaştan beri siyasetle ilgili olduğum için aileden hiçbir baskı görmedim. Ailem bu konuda beni çok destekliyor. Babamla birlikte iş yapıyorum. Hatta babamın desteği olmazsa çok zorlanırdım. Ailem her manada bana destek olmaya devam ediyorlar.

 

Yeni Haber Gazetesi: Nasıl bir ilçe gençlik kolları yönetimi oluşturdunuz?

 

Doğa Mert Doğan: Göreve geldikten hemen kısa sürede ilçe gençlik kolları yönetimimizi oluşturduk. Yönetimimizde tamamen Gebzeli, genç ve çalışkan arkadaşlardan oluşan bir yönetim.

 

Yeni Haber Gazetesi: Nasıl bir CHP’de hayal ediyordunuz? Bir hayal kırıklığı oluştu mu?

 

Doğa Mert Doğan: Cumhuriyet Halk Partisi ata ve dede partimiz. Ne kadar uzağından olursanız olun partinin kapısından girince partinin içerisindeydim. Yabancı bir ortam değildi. O nedenle bir hayal kırıklığı da olmadı.

 

doga-mert-dogan-4.jpg

 

TÜM GENÇLERİ CHP’YE DAVET EDİYORUM

 

Yeni Haber Gazetesi: CHP’de genç olmanın ne tür zorlukları var?

 

Doğa Mert Doğan: Ana muhalefet partisinde siyaset yapmak başlı başına zor. Çünkü herkesin bir beklentisi var. CHP’de mahalle temsilcisi olmak bile zor. Ben ise bir zorluk yaşamadım. Genç bir ilçe yönetimi ve gençlik kollarının her kademesinde bulunmuş bir ilçe başkanı ile görev yapıyorum. Parti içerisinde bir zorluk yaşamıyorum.

 

Yeni Haber Gazetesi: Kişisel olarak siyasi bir hedefiniz var mı?

 

Doğa Mert Doğan: Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında yaşayan bir vatandaş olmak istiyorum. Bu yeterli bir hedef olur.

 

Yeni Haber Gazetesi: Gençler neden CHP’ye gelip siyaset yapsınlar?

 

Doğa Mert Doğan: Kuruluşun ve kurtuluşun partisiyiz. Gerek kadrolarımızla gerek ana muhalefet partisi olma gücümüzle biz iktidar ve değişime hazırız. Yarın seçim olsa CHP kadroları seçime hazır. Bir şeyler değiştirebilecek gücümüzün olduğuna inanıyorum. Bu gelenekten geliyoruz. Diğer taraftan partimiz ve parti yönetimi gençleşiyor. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gençlere çok ayrı bir önem veriyor. Son olarak Diyarbakır’da idi. Her gittiği ilde gençlik buluşmaları yapıyor. İktidar olmak için gençlere ihtiyacımız var. Tüm gençleri bu manada CHP’ye davet ediyorum. Siyaset gençleşiyor. Cumhuriyetin ikinci yüz yılda gençlerle yürümek istiyoruz. Bu yüzden de tüm gençlerin bir görevidir CHP’de siyaset yapmak.

 

Yeni Haber Gazetesi: Gebze’de yaşayan bir genç olarak sizce Gebze’deki gençlerin yaşadıkları sorunlar nedir?

 

Doğa Mert Doğan: Gebze’deki gençlerin her şeyi sorun. Güvenliğinden tutun bilim, kültür sanat etkinliklerinin eksikliğine kadar birçok sorun var. İstanbul’un dibindeyiz Kocaeli’nin en büyük ilçesiyiz. Ama halen eğitim ve kişisel gelişim olanaklarımız çok kısıtlı. İyi bir tiyatro oyunu izleyemiyoruz.  Yeterli sayıda sinema salonlarımız yok. Üniversitenin şehre entegre olamaması da bir eksiklik. Diğer taraftan güvenlik sorunu var gençlerin. Son yaşanan nüfus artışıyla bu sorun daha da arttı. Gebze’de gençlerin sorunu bitmez. Gebze’yi Türkiye’nin projeksiyonu olarak görüyoruz. Minik bir Türkiye o yüzden yurt genelinden yaşadığımız tüm sorunları Gebze’de de yaşıyoruz. Gerek şehir yapısının oturmaması ve şehircilik bilincinin olmaması nedeniyle parklarımızı istediğimiz gibi kullanamıyoruz. Belediyenin imkanlarını yeteri kadar kullanamıyoruz.

 

TÜM GENÇLERİN BİR ARAYA GELECEĞİ ÇALIŞTAY

 

Yeni Haber Gazetesi: Gebze’de yaşanan bu sorunlarla ilgili olarak çözüm öneriniz veya projeleriniz var mı?

 

Doğa Mert Doğan: Gençlik kollarımızla hazırladığımız birkaç projemiz var. yakın zamanda Gebze’nin tüm gençlerinin bir araya geleceği bir çalıştay projemiz var. gerekirse partiler üstü olsun. Demokratik ve katılımcı bir oluşum olup Gebze’nin her siyasi görüşünde, her mahallesinden her demografik gençler gelerek sorunlarımızı beraber tartışıp beraber belirleyip çözümünü de beraber bulmak istiyoruz.  Gebze’de yaşayan her gencin başka sorunları var. çözümü beraber arayacağımız bir çalıştay olacak. hayalimizdeki Türkiye’de bu şekilde. Bütün Gebze’nin gençlerini bir araya getirmek istiyoruz.

 

Yeni Haber Gazetesi: Doğa Mert Doğan’ın nasıl bir Gebze hayali var?

 

Doğa Mert Doğan: Potansiyellerine ulaşmış bir Gebze hayal ediyorum. Her alanda bir Gebze. Çok büyük değerlerimiz var. Gebzespor gibi bir markamız var. bu değer ve markalarımıza sahip çıkılması gereken bir Gebze. Bu şehirde yaşayanların başka bir kenette ihtiyacı olmaması gerekiyor. Gebze’yi seven insanların dışlandığı bir durum söz konusu oldu. tek bir hayalim var. insanların kentini sevdiği bir Gebze istiyorum. Kentini sevdikten sonra zaten sonra kendini sevecek yanındakini sevecek kenti el birliğiyle güzelleştireceğiz. Potansiyellerine ulaştıracağız.

 

doga-mert-dogan-5.jpg

 

Yeni Haber Gazetesi: Son olarak neler söylemek istersiniz?

 

Doğa Mert Doğan: Gençlerle beraber mücadele etmek istiyoruz. Bütün gençleri CHP’de örgütlenmeye davet ediyorum. Beraber omuz omuza çalışmaya davet ediyorum. Hep beraber 2023’te güçlendirilmiş parlamenter sisteme ülkemize getirmek ve 2024’te de yerelde iktidar olmak için mücadeleye vermeye davet ediyorum.

 

Röportaj: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.