“Gençlerimizin hayallerini çalmayın!"

“Gençlerimizin hayallerini çalmayın!"

Yaklaşık 2,5 milyon öğrenciyi ilgilendiren YKS'nin 25-26 Temmuz tarihlerinden 27-28 Haziran’a çekilmesine CHP Kocaeli’den tepki geldi.

Yaklaşık 2,5 milyon öğrenciyi ilgilendiren YKS'nin 25-26 Temmuz tarihlerinden 27-28 Haziran’a çekilmesine CHP Kocaeli’den tepki geldi. CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı; “Yandaşının bir dediğini iki etmeyen iktidar, ‘Hiçbir şey evlatlarımızın yaşam hakkından ve geleceğinden daha önemli olamaz’ diyemedi” diyerek iktidara yüklendi.

“KINIYOR VE KABUL ETMİYORUZ!”

“Milyonlarca gencimizi ilgilendiren bir sınavın tarihini belirlerken 'ben yaptım oldu' mantığıyla hareket eden iktidarı, almış olduğu bu yanlış kararı düzeltmeye davet ediyoruz" diyen Yıldızlı; “Gençlerin ve çocukların hayatlarının dönüm noktası saydıkları bir sınavı, onların istemedikleri bir tarihe alıp da; Turizmin eğitimden, tek adamın görüşünün milyonların talebinden, kısa vadeli ekonomik beklentilerin, gençlerin kaderinden önemli tutulmasını kınıyor ve kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.

“GENÇLERİN UMUDUNU ÇALMAYIN!”

Başkan Yıldızlı; “Gençlerimizin emeği oyuncak değil! Şu zor günlerde genç kardeşlerimiz pandemi korkusu, karantina stresi ile boğuşurken bir de bu belirsizlik içinde gelecekleri için kaygılanmak istemiyorlar. Temmuz ayına ertelenen YKS'nin öne alınarak Haziran'da yapılacak olması; gençlerimizin geleceklerini ve umutlarını çalmak, emeklerini boşa çıkarmak, onlara kulak tıkamaktan öte bir şey değildir. Yeter artık 17 yıldır keşmekeşe çevirdiğiniz eğitim sistemiyle, gençlerimizin hayallerini çalmayın!” ifadesini kullandı.

“ONLAR SİZİN KÜÇÜK KOLTUK HESAPLARINIZDAN BÜYÜKLER”

“2 ay içerisinde 3 farklı sınav tarihi ilan edilir mi? Bu gençlere yapılan bir zulümdür” ifadesini kullanan Yıldızlı açıklamasının devamında; “Memleketin içinde bulunduğu ekonomik olumsuzluklar, karantina koşulları, eğitimdeki kesinti gibi nedenlerle bu sene sınav stresini katmerli yaşayan gençlerimizi bir ay erken sınava sokmak, gençlerin geleceğine vurulan bir neşterdir. Milli Eğitim Bakanlığı’na ve tüm yetkililere sesleniyoruz; Milyonlarca gencimizi mağdur edecek olan bu kararınızdan geri dönün. Evlatlarımızın geleceği, sizin küçük koltuk hesaplarınızdan çok daha büyük, çok daha ötededir” ifadesini kullandı.

“BÜTÜN ÜMİDİMİZ SİZDE”

Açıklamasında son olarak gençlere seslenen Başkan Yıldızlı; “Sevgili gençler; Bir lider düşünün, kahraman bir milletin önünde içeride ve dışarıda türlü olumsuzlukla mücadele etsin. Zaferler kazansın. En zorlu devrimleri yapsın ve desin ki, "Bütün ümidim gençliktedir”.  Bu güven boşuna değil biliyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ey Türk gençliği” diyerek yüreklendirdiği sizler, yılmadan, sinmeden, dimdik ayakta, daha çok çalışarak, Cumhuriyet değerlerini elden ele geleceğe taşıyacaksınız size olan inancımız tam. Bu ülkenin aydınlık ve umutlu yarınları olduğunuzu unutmayın ve inanın “Güzel günler göreceğiz çocuklar” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum