Gençlerimizi hiç  yalnız bırakmadık

Gençlerimizi hiç yalnız bırakmadık

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Gençlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “17 Bilgievi ve 10 Akademi Lise ile binlerce çocuğumuza ve gencimize hizmet verdik. Pandemi sürecinde ve önümüzde ki dönem içerisinde de hizmet vermeye de devam edeceğiz” dedi. İzmit’te Fethiye Caddesi ve Yürüyüş yolunda ki çocuklar başta olmak üzere gençlerle yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, “Geleceğimizin sahibi neslimize her alanda destek oluyoruz” dedi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve Bölge Koordinatörü Hasan Ayaz’ın yanı sıra beraberindeki heyetle gençlerin önerilerini dinleyen Başkan Büyükakın, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırken bunu bilimin, yazılımın, teknolojinin ve robotik kodlamanın ışığında gerçekleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

GENÇLİĞİMİZİN YANINDA OLDUK

Her fırsatta gençlerle sohbet ettiğini, ülke ve kente dönük önerilerini dinlediği de dile getiren Başkan Büyükakın, “Akademi Üniversite projemizle, Uluslararası Öğrenciler Birimimizle, Diriliş ve Spor Kamplarımızla, Ücretsiz Spor Okullarımızla ve bunların yanında Spor Organizasyonlarımızla gençliğimizin yanında olduk. Tabi bundan sonra ve özellikle pandeminin olumsuz etkisinin geride kalmasının ardından çalışmalarımıza daha yoğun bir şekilde devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de hayata geçirdiğimiz projelerle çocuklarımızı ve gençlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık” ifadelerini sarf etti.

 

KOCAELİ’NİN TÜM İLÇELERİNDE GENÇLERE DÖNÜK HİZMETLER

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde spor ve gençlik tesisleri ile eğitim alanları projelerine ağırlık verdiklerini de açıklamasında söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin bizden neler istediğini çok iyi biliyoruz. Gençlerimize daha fazla imkân nasıl buluruz bunun derdindeyiz. Bunun için tüm imkanlarımızı da seferber ediyoruz. Pandemi sonrası ihtiyaç duyulacak tesislerin hayata geçmesi ve yeni projelerin üretilmesi içinde ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor” ifadelerini sarf etti.

 

BİLİM MERKEZİ  ROBOTİK KODLAMA

TÜBİTAK ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kurulmuş olan Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesinin içinde yer alan Bilim Merkezi ile çocuklarla birlikte gençleri Bilim ve robotik kodlama ile buluşturduklarını söyleyen Başkan Büyükakın, “Kocaeli her ne kadar üretimin başkenti olarak bilinse de artık kendini Bilişim, teknoloji ve ARGE alanlarında da çok ciddi bir altyapı çalışmalarıyla duyurmaktadır. Bu bir yatırım ve eğitim modeliyle olduğu bir gerçektir. İşte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak şimdiden geleceğe yön verecek yazılım ve kodlama alanında söz sahibi olacak çocukların ve gençlerin yetişmesi için adım atmaya devam ediyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

6-250.jpg

7-183.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.