Gençlere emek vermeyi seviyorum

Gençlere emek vermeyi seviyorum

Gebze Bölgesi’nde spor camiasının ilk belediye başkan aday adayı AKP Dilovası’ndan çıktı. Dilovası Belediyespor Başkanı ve Dilovası Belediyesi Spor İşleri Müdürü Recep Laç, projelerini olası adaylığına sakladı ama tüyo verdi: Gençlerle uğraşmayı gerçekten seviyorum.” Laç’a açıklamasında kulüpten eski yol arkadaşı Adnan Sak ve futbolcular da eşlik etti

Dilovası Belediyesi’nde geçen dönem belediye meclis üyeliği yapan, dönemin başında Dilovası Belediyespor Başkanlığı’nı da üstlenen ve 10’ncu yılında hala sürdüren, Dilovası Belediyesi Spor İşleri Müdürü Recep Laç, AKP’den Dilovası Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu resmen yaptı.

recep-lac-103-1.jpg

Recep Laç’a adaylık açıklamasında Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akagündüz, kulüp eski yöneticisi ve iş insanı Adnan Sak ile Dilovası Belediyesporlu futbolcular da eşlik etti.

Dilovası’nın yanı sıra Gebze Bölgesi’nde spor camiasının içinden çıkan ilk aday adayı olan Recep Laç projelerini olası adaylığına sakladı ama tiyo verdi: Gençlerle uğraşmayı ve gençlere emek vermeyi gerçekten seviyorum.

YILDIRIM’DAN AİLE BOYU DESTEĞE TEŞEKKÜR

recep-lac-105.jpg

Recep Laç aday adaylığına dair resmi başvuru evrağını İlçe Başkanı İlhan Yıldırım’a teslim etti.

Toplantının açış konuşmasını AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım yaptı. Yıldırım Recep Laç ve geniş ailesine partinin kuruluşundan beri her seçimde verdiği desteklerden ötürü teşekkür edip, “Allah hepinizden razı olsun” dedi. Yıldırım, “En son 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem Dilovalılar hem de Laç Ailesi olarak ciddi destekler verdiğinizi biliyoruz” diye konuştu. Yıldırım şöyle devam etti:

GENÇLERDE VE TEŞKİLATTA EMEĞİ VAR

recep-lac-106.jpg

“Bir süreç yaşıyoruz. Partimizde de bir zenginlik, bereket var. Allah’ın izniyle, bizim hesaplarımıza göre 15-20 kardeşimiz, ‘Dilovası’nda ben bu işi daha iyi yapabilirim’ diye yola çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de Recep kardeşimiz. Geçen dönem belediye meclis üyeliğimizi yaptı. Dilovası Belediyespor Kulüp başkanlığında 10’ncu yılı, kulüpte ciddi katkıları var. Özellikle gençler üzerinde emeği var. Teşkilatta da bize yıllardır emek veriyor. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum.

BİRAZ HEYECAN OLUYOR

recep-lac-107.jpg

Aktif siyaset içinde uzun yıllardır yer almasına karşın belediye başkan aday adaylığı toplantısında heyecanlı olduğu gözlenen, konuşması esnasındaki konuşmalardan dikkati dağılan Laç kısa konuşmasında, “31 Mart 2024 seçimleri aday adaylık sürecimiz başladı. Allah bize de nasip etti. Aday adayı olduk. Rabbim nasip kısmet ederse aday adaylık sürecimizi sürdüreceğiz. Dilovası’nda yabancı değiliz. Dilovası’nı bilmeyen bir insan değilim. Doğma büyüme Dilovalı’yım. Bu dönemde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Sözlerini, “Biraz heyecan oluyor” diye tamamladı.

ADNAN SAK VE BELEDİYESPORLU

FUTBOLCULAR DA AÇIKLAMAYA KATILDI

recep-lac-108.jpg

Recep Laç’ın aday adaylığı açıklamasına AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaparken;

recep-lac-109.jpg

Dilovası Belediye eski başkanları Halit Yaşar ve bu dönemde aday adayı olacak Ali Toltar ile diğer aday adayları; Diliskelesi Mahallesi Muhtarı Mehmet Özay, Dilovası Belediye Meclis eski Üyesi Burhan Turgut ve Dilovası Belediyesi İşletme Birim Sorumlusu Orhan Çarıkçı,

Dilovası Belediye Başkan yardımcısı ve Diliskelesispor Kulüp Başkanı Sinan Yaşar ile belediye meclis üyeleri ve muhtarlar;

recep-lac-110.jpg

Kocaeli Ağrılılar Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım, Dilovası Yöre Dernekleri Federasyonu ve Bingöllüler Derneği Başkanı Ercan Güneş,

recep-lac-111-001.jpg

Dilovası Ağrılılar Derneği Başkanı Şerif Bozkurt, Ağrı Eleşkirtliler Derneği Başkanı Mahmut Kocabay ile STK başkanları;

Bir dönem Dilovası Belediyespor Kulübü yönetiminde de yer alan Faz Döküm’ün Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Adnan Sak ile birlikte Dilovası Belediyesporlu futbolcular katıldı.



Şimdi proje açıklamam doğru olmaz

AKP Dilovası Belediye Başkan aday adayı Recep Laç, adaylık açıklamasının ardından gazetemize de özel bir demeç verdi. Laç sorularımız üzerine özetle şunları kaydetti: “Dilovası’nda çocukluğumdan beri emek veriyorum. Dilovası’nın taşını, toprağını çok iyi biliyorum. Geldiğim günden beri sürekli gençlerle ilgileniyorum. Gençlerle uğraşmayı ve gençlere emek vermeyi gerçekten seviyorum. Kulüp başkanlığında da edindiğim başarılardan dolayı 10’ncu yılıma kadar geldim.

EKSİĞİNİ GEDİĞİNİ BİLİYORUM

recep-lac-112.jpg

Projelerimiz mutlaka olacaktır. Aday adaylık sürecine, bu cesareti kendimizde bulmasak çıkmazdık. Belediyede beş yıl meclis üyeliği yaptım. Belediye içinde halen çalışıyorum ve belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Doğduğum, büyüdüğüm, toprağını yuttuğum yer Dilovası olduğu için burada neyin, ne eksik olduğunu biliyorum.

BU SÜREÇTE PROJE AÇIKLAMAM

Projelerime dair açıklamayı, aday gösterilmem halinde adaylık sürecinde yapacağım. Aday adayı olan çok sayıda arkadaşım var. Bu süreç içinde proje açıklamak yanlış olur. Halihazırda, çalışan belediye başkanımız var. Kendisinin güzel hizmetleri de var.

TÜM KADEMELERDE GÖREV YAPTIM

Ama adaylık ve ardından belediye başkanlığı nasip olursa, çok büyük projelerimiz var. Çünkü doğma büyüme Dilovalı’yız. İlçemizde, gençler açısından ne eksiğimiz var. Herşeyi biliyorum. AK Parti’de geldiğimden beri bütün kademelerinde görev yaptım. Ev çalışmaları, STK çalışmaları olsun, partimizin her kademesinde görev aldım.”



7 erkek kardeşin en küçüğü

1975 yılında Dilovası’nda dünyaya geldi.

Aslen Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi eşrafından, 7 erkek çocuk sahibi merhume ve merhum Fatma – Battal Laç çiftinin en küçük oğlu.

İlk, ortaokul ve liseyi Dilovası’nda okudu.

Lise tahsili sonrası çelik ve inşaat üzerine ticaret hayatına atıldı. Çolakoğlu, Down, Assan, Diler gibi ilçedeki köklü ve büyük fabrikalarda müteahhitlik yaptı.

2014 – 2019 döneminde partisinden belediye meclis üyeliği yaptı. Aynı dönem içinde Dilovası Belediyespor Kulüp başkanlığını üstlendi.

recep-lac-120.jpg

İçinde bulunduğumuz dönemde Dilovası Belediyesi Spor Müdürlüğü görevine getirildi. Ticareti oğullarına ve yoğunlarına devretti.

Mehmet Zeki Obdan İlkokulu’nda üç dönem Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptı.

Dilovası Eleşkirtliler Derneği kurucusu ve halen başkan yardımcısı. Dilovası Ağrılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. Kocaeli Ağrılılar Federasyonu delegesi.

Aktif siyasete Refah Partisi Dilovası İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları’nda başladı. Milli Görüş’ün ayrışma sürecinde Numan Kurtulmuş ile hareket edip HAS Parti’de ilçe yöneticisi olarak görev yaptı. HAS Parti’nin kapanıp AKP’ye dahil olmasıyla birlikte, kuruluşundan bu yana içinde, aktif yönetici olarak yer aldı.

Evli ve dört çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.