GENÇLER İDMAN SAHASI İSTİYOR!

GENÇLER İDMAN SAHASI İSTİYOR!

15 takım Metin Oktay stadını kullanıyor. Bazen aynı anda 5 takım tek statta idman yapıyor. Kavga gürültü ve panayır alanına dönen stat 2013’ün Türkiye’sine...

15 takım Metin Oktay stadını kullanıyor. Bazen aynı anda 5 takım tek statta idman yapıyor. Kavga gürültü ve panayır alanına dönen stat 2013’ün Türkiye’sine yakışmıyor.

 

Gebze gibi zengin ve olanakları birçok ilden fazla olan bir kentin merkezinde sadece bir stat var. 16 Amatör futbol kulübü ortalama 200’er sporcusuyla Metin Oktay stadını kullanmak zorunda kalıyor. Akşamları stat sanki panayır alanı gibi, rengarenk cıvıl cıvıl..ilk bakışta gençlerin hep birlikte spor yaptığını görmek göze hoş gelse de, bilimsel olarak sağlıklı, yetenekli ve ahlaklı gençlerin bu kısıtlı imkanlarla keşfedilmesi ve yetiştirilmesi çok zor görünüyor.

 

Antrenörlerin senin saatin değil benim saatim, ilk önce benim takımım idman yapacak, sahama geçme kavgası ve  tartışmaları yaşadığına da çokça şahit oluyoruz. Bu ortamda nasıl futbolcu yetişsin?

 

İMKAN VAR ÇÖZÜM YOK

Gebze’den neden futbolcu çıkmıyor sorusuna en güzel cevaplardan biri de bu aslında “tesissizlik”

Gebze’deki yetersiz tesis birçok takımın önüne ciddi hedefler koymasına da engel oluyor.

20 kişilik futbolcu grubuyla sahanın ancak çeyreğini kullanabilen takımlar bir çok çalışmayı yapamıyor. Haliyle takımlar Kocaeli’yi geçemiyor, geçse bile ilk maçta geri dönüyor.

 

Gebze gibi olanakları fazla olan bir kentin idman sahası konusunda yıllardır adım atmaması büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.