Gelirsem tüm örgütle uzlaşmak için gelirim

Gelirsem tüm örgütle uzlaşmak için gelirim

CHP Darıca İlçe Başkanlığı’na adaylık için talep gören İlçe Sekreteri Asuman Tolunay, “Gelirsem tüm örgütle uzlaşmak için gelirim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Örgütü’nde delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından sular durulmadı. Sürpriz isimler ön plana çıkmaya başladı. CHP Darıca İlçe Başkanlığı’na aday olması için baskı gören İlçe Sekreteri Asuman Tolunay, “Gelirsem tüm örgütle uzlaşmak, ötekileştirmemek, herkesi kucaklamak, ben değil biz yöneteceğiz demek için gelirim” dedi. Gazetemize konuşan Asuman Tolunay, CHP Darıca İlçe Başkanlığı’na aday olması için özellikle kadınlardan yoğun bir talep geldiğini belirtti. 
KADINLARDAN BASKI OLDU 
Aktif siyasette önce Piri Reis Mahallesi başkanlığı ardından CHP Darıca İlçe Örgütü sekreterliği görevlerini üstlenen Asuman Tolunay aktif siyaseti noktalama kararında olduğunu belirtip, “Ancak uzun süredir kadınlardan gelen baskılar oldu. Bununla birlikte delege seçimlerinde cinsiyet kotası belirlenirken, gençlik kotasındaki kadınların kadın kotasına sayılarak kadınların sayısının düşük tutulma çabalarını gördüm. Son iki dönemdir dört seçim geçirdik.  Bugüne kadar hiçbir sandıkta görev almayan, hiçbir etkinliğe ve seçim çalışmasına katılmayan, Milli bayram kutlama törenlerine, 10 Kasım’da Atatürk anmasına, ‘Biz bu yönetimi protesto ediyoruz’ diye gelmeyen kişilerin delege seçildiğine tanık oldum. Yağmurda, soğukta çalışan, pankart asarak haftalarca hasta yatan gençlerimizin üzerini çizen bir yapıyı gördüğümden, kadınlardan gelen bu teklifi düşünmeye başladım” dedi. Tolunay şöyle devam etti:
AYIRIM YOK 
“Eğer kararım olumlu olur ise cinsiyet kotasını emekçi kadınların oluşturacak ve kotanın gerektirdiği son kişiye kadar yönetimde değerlendireceğim. ‘Şucu bucu’ diye ayırım yapmayacağım. Gerçek anlamda çalışabilecek, değer katabilecek kişilerden oluşan bir yönetim yapacağımı buradan beyan eder ve söz veririm. Kadın uzlaştırıcıdır, üretkendir, kadın isterse üstesinden gelemeyeceği sorun yoktur. Gelirsem tüm örgütle uzlaşmak, ötekileştirmemek, herkesi kucaklamak, ben değil biz yöneteceğiz demek için gelirim.”

Tolunay aday olup olmayacağına dair ise, “Aday olma konusunda bir kararım yok. Özellikle kadınlardan gelen talep üzerine düşüncelerimi yansıtmak istedim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum