Gelirken “Konjektürel adayım”  demişti. Giderken demedi

Gelirken “Konjektürel adayım” demişti. Giderken demedi

2017’deki kongre öncesi Genel Merkez’in parti tabanında kıyametler koparan atamasıyla başkanlığa gelen İrfan Ayar, merhum gazeteci Kadı’ya, “Ben konjektürel adayım” demişti. Veda konuşmasında, “konjonktür” kelimesi kullanmadı

irfan-ayar-4.jpg

 

AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nda fırtınaların koptuğu, kongrenin ertelendiği süreçte, 06 Aralık 2017’de ilçe başkanlığına atanan İrfan Ayar, 20 Eylül’deki kongre için başkan adaylığına atanmayınca buruk veda etti. O atamadan bir süre sonra gazetemiz kurucusu merhum İsmail Kadı’ya verdiği röportajda, parti tabanının şahsının başkanlığına yönelik tepkisine atfen, “Ben konjektürel (toplu durumsal) adayım” diyen İrfan Ayar veda mahiyetindeki konuşmasında ise konjektür kelimesini ağzına almadı.

ERDOĞAN KONUŞUYORDU.

BİZ GÖZYAŞI DÖKÜYORDUK

Kongrenin açılış konuşmasında 10 dakikayı süren konuşmasında adeta içini döktüğü gözlenen Ayar özetle,

irfan-ayar-3.jpg

“6’ncı olağan kongremizi düğün havasında gerçekleştiriyoruz. 20 Temmuz 2002’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan (Kasım 2002 seçim süreci.. AKP lideri ve başbakan adayı sıfatıyla) ilk mitingini Gebze’de yaptı. O gün nasip oldu, biz de meydandaydık. Böyle bir lider ülkemize nasip oldu diye gözyaşlarımızı döküyorduk.

ÖLÜME KADAR PEŞİNDE GİDECEĞİZ

 

irfan-ayar-5.jpg

O gün bugündür AK Parti’de çalışıyorum. Hiçbir zaman görev istemedim. Görev verildiğinde partimize leke sürdürmeden emek verdik. Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece ölüme kadar peşinde gideceğiz” dedi. Ayar, Recep Kaya başkanlığındaki yeni yönetime başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

AKP GEBZE’DE 2014-2017

2014’teki ilçe kongresinde başkanlığa seçilen günümüz Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Soba, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri ile 15 Haziran’daki FETÖ darbe girişimi esnasında ilçe başkanıydı.

SOBA BU SÖYLEMİYLE

GÖNÜLLERDE YER EDİNDİ

 Aynı yıl içinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Recep Dursun başkanlığındaki CHP Gebze İlçe yönetiminin ziyaret talebini geri çevirmedi. Konuklarını ağırlarken, “Bizim ortak değerimiz vatandır. Yenikapı’da bir ruh oluştu, devamından yanayız. Ayrıca terörü lanetliyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz” söylemleriyle AKP haricindeki yurttaş tabanında sempati topladı.

BU PAYLAŞIMLA DA SİYASETEN

ADETA “KAFASINA SIKTI!”

En büyük siyasi gafını aynı yılın 30 Aralık gecesi yaptı. Kısmen Gebze’de, yoğunlukla Çayırova’da üstelik AKP yoğun mahalle ve merkezlerde saatlerce süren, soğuktan titreten, yılbaşı alışverişi için müşteri bekleyen esnafı alt üst eden elektrik kesintisi esnasında belli bir kesime atfen dahi olsa -ki öyle dahi olsa ifade biçimi ve temsil ettiği makam itibariyle tartışmasız yanlış -, “Nükleer enerjiye karşı geliyorsun ama elektrik kesilince eşek gibi anırıyorsun diye sosyal medya paylaşımı yaptı. İktidara yakın basın görmezden gelip örtbasa yönelse dahi az sayıda da olsa diğerlerinin yaptığı haberler, sosyal medya paylaşımları sonrası sildi silmesine ama özür dilemedi.

GM GEBZE’Yİ ANLADI AMA GEÇ ANLADI

Soba’nın 2017’deki kongrede yeniden adaylığa atanmaması bu skandala bağlanırken yerine tercih edilen İrfan Ayar’a da parti tabanı çok direndi ama AKP Genel Merkezi oralı olmadı. Gelinen aşamada Genel Merkez, “Keşke parti tabanını dinleseydim…” demiş olacak ki kongrelerdeki klasik uygulamalarını değiştirmese dahi aday ve başkan değiştirdi. 2017’de atandığında parti tabanında kıyamet kopmuştu ama İrfan Ayar  2020’de giderken, belki tek tük cılız sesler haricinde, gık çıkmadı.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.