Gelene yurt gidene burs

Gelene yurt gidene burs

Gebze Belediye Meclisi CHP Grubu performans programına öneri taslağının gençler bölümünde, üniversitelilere ayrı yer açtı. İl dışına gidip okuyanlar için burs, Gebze Teknik’ten sebep Gebze’ye gelen gurbetçi konuklar için yurt talep etti

Gebze Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun Gençlere Yönelik Faaliyetler başlığı altında, Gebze Belediyesi 2021 Mali yılı Performans Programı’na Gebze Belediyesi’nin gerçekleştirmesi gereken faaliyetleri kapsamında değerlendirilmeye alınmasını istediği konuya dair tespit ve somut önerileri şöyle:

 

 

İSTANBUL’A KAPAĞI ATIYORLAR

 

“Gebze ilçesi gençler açısında cazibe merkezi olma konumunda bulunmamakla birlikte ilçemizde yaşayan genç nüfus sosyal ve kültürel etkinlikler için daha çok ilçe dışına yönelmektedir. Gençlere hitap edecek alanların zayıf ve hiç yok denecek kadar az olması, gençliğin enerjisi ve dinamizmine adapte bir şehir yaratılamaması ne yazık ki genç nüfusun zamanının büyük bir bölümünü İstanbul da geçirmesine yol açmaktadır.

 

GEBZE BELEDİYESİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

 

Ayrıca özellikle madde bağımlısı olan gençlerin tedavisi konusunda Gebze Belediyesi tarafından üstlenilen bir rehabilitasyon merkezi olmadığı da dikkate alınarak, bu gençlerimizin topluma kazandırılması yanında, gerek aileleri ve gerekse toplumun diğer bireyleri açısından tehlike oluşturmamaları için, tedavi edilmeleri gerekliliği elzem olduğundan, bir an önce bu anlamda çalışmaların başlaması gerekmektedir.

 

 Gençlerimizin zararlı alışkanlıklara bulaşanlarını kurtarmak için "Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi" açmak.

 

Gençlerin gelecek iş yaşamlarında başarılı olmaları için ücretsiz dil kursları düzenlemek.

 

Gelişen teknoloji ve çağa ayak uydurmak için gençlere kodlama ve yapay zeka eğitimleri vermek.

 

İlimiz dışında öğrenim hayatına devam edecek geçlerimize burs desteği sağlamak.

 

Gençlerin daha fazla zaman geçireceği sosyal donatı alanları yapmak.

 

Şehir dışından ilçemize okumaya gelen gençler için yurt yapmak.

 

Gençlik festivalleri düzenlemek, (Sahne sanatları, tiyatro, açık hava sinemalarını ilçemize getirmek ve gençlerin katılımını sağlamak.)

 

TAM BURAYA GİRİŞİM FOTOSU

 

İstihdam sağlayacak proje yarışması düzenlemek ve girişimci gençlerin desteklenmesini sağlamak. Proje ve girişimcileri bir araya getirmek.

 

Gençlerin ilgi alanlarına göre sportif faaliyetlerin yaygınlaşmasını teşvik etmek. 

 

girisim.jpguniveeersiteliler-2.jpg

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.