Geleceğin yazılımcıları bu merkezde yetişecek

Geleceğin yazılımcıları bu merkezde yetişecek

Logo Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuğrul Tekbulut ve eşi Leyla Akbulut tarafından yaptırılan, geleceğin yazılımcılarının yetişeceği 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi’nin temeli törenle atıldı

Logo Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuğrul Tekbulut ve eşi Leyla Akbulut  tarafından yaptırılan 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Kirazpınar Mahallesi’nde beş yıl önce yine Tuğrul Tekbulut tarafından yaptırılan Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen temel törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan, GTO Başkanı Nail Çiler, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, YRP Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç’ın da aralarında bulunduğu bürokratlar ve siyasetçiler de katıldı.

 

toren-006.jpg

 Törende ilk konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen yaptı. Akmanşen kısa tuttuğu konuşmasında geleceğimizi şekillendirecek olan merkezin temelini attıklarını belirtip Tuğrul Tekbulut ve eşi Leyla Akbulut’a teşekkür etti.

 

tekbulutlar.jpg

TEKBULUT: BORCUNU ÜZERİMİZDE HİSSETTİK

Logo Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuğrul Tekbulut gerek kendisinin gerek eşinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kendilerine sunduğu ücretsiz ve kaliteli eğitimle yetişen bir kuşağın temsilcileri olduğunu belirtip, “Bunun borcunu üzerimizde hissederek en az kendimiz kadar ve ondan daha iyi şekilde binlerce çocuğun gelişmesine katkıda bulunmayı kendimize görev seçtik. Bunu olanaklarımız elverdikçe sürdürmek niyetindeyiz” dedi.

YERLERİNE SIĞMADILAR

 Yazılım alanında insan kaynağını geliştirmek üzere bilişim lisesini beş yıl önce açtıklarını, liseyi üstün yetenekli çocukların bilim ve sanat dalları üzerinde özel eğitim gördüğü BİLSEM’in takip ettiğini kaydeden Tekbulut,  “İki eğitim kurumumuz da beklenenin üzerinde performans gösterdi. Çok gelişti ve artık yerlerine sığmıyorlar. Gebze Kaymakamımız Mustafa Güler, -dönemin- İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şener Doğan bir gün ofisimize geldiler. Yeni bir bilim sanat merkezinin daha tarafımızdan yapılmasının kararını birlikte aldık. Biz de bunu üstlendikten sonra ülkemizin tanınmış mimarlık ofislerinden Nevzat Sayın Mimarlık’a güzel bir proje hazırlattık” diye konuştu.

LEYLA TEKBULUT’UN 23 NİSAN JESTİ

Temeli atılan merkezin adını da Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Egemenlik Bayramı’ndan ilham alarak 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi olarak koyduklarını kaydeden Tuğrul Tekbulut, “Benden, eşimin adının verilmesi çok rica edildi. Fakat eşim özellikle ‘çocukların bayramı olsun ve çocuklara ithaf ediyorsak dünyada bir tek çocuklara ithaf edilmiş bayram olan Türkiye’de bunun adı 23 Nisan olsun’ dedi. Bugün kendisinin doğum günü, aynı zamanda doğum gününü kutluyoruz” dedi. Tuğrul Tekbulut iki yıl süren bürokratik engellerin aşılmasının ardından merkezin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

tugrul.jpg

VAKIF MEDENİYETİYİZ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz uzun nesillerden bu yana vakıf medeniyeti olduğumuzu dikkat çekerek, “Bugün burada da Mehmet Tuğrul Bey’in vakıf hareketini görüyoruz. Bir iş, zorlama, görev karşılığı değil tamamen gönülden karşılayarak, isteyerek verilen bir şey. İnşallah gönülden veren hayırseverlerin sayısı artır” dedi.

YETER Kİ İMKÂN SUNALIM

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze’de lisenin hizmeti girdiği süreçte 2017 yılında göreve başladığını, Tuğrul Tekbulut ile okuldaki bayrak töreninde bir araya geldiklerini, o görüşmeler sonrası Tekbulut’un bir yeni eğitim kurumu açmasındaki hevesi görmelerinin ardından harekete geçildiğini söyledi. Kaymakam Güler gerek lisenin gerekse merkezin yazılım ve kodlama yapacak yetenekte lise öğrencisi yetiştirmek konusunda büyük önem taşıdığına dikkat ç çekti. Güler, “Yeter ki çocuklarımıza iyi imkân sunalım. Burada iş de aş da var” dedi.

29 EKİM TALİMATI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz içinde bulunduğumuz haftada Cumhuriyet Bayramı ve coşkusunun yaşanacağını belirterek her tarafından Ay yıldızlı bayrağımızla süslenmesi için gereken talimatı verdiğini söyleyerek sözlerine başladı.

ISKALARSAK 50 YIL DAHA KAYBEDERİZ

Uluslararası rekabeti belirleyen, onurlu müferreh yaşamımızı belirleyen en önemli stratejik sistemin eğitim olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Dünya üzerinde bulunmuş mükemmel sistem yok. Dünyanın hiçbir döneminde bilgi bu kadar çabuk üretilip yayılmamıştı. Bilgi yayılıyor, eskiyor. Sanayi devrimini ıskalayarak imparatorluğun yıkılmasına sebep olduk. Bilişimi de ıskalarsak 50 yıl daha kaybederiz.

 

vali-005.jpg

HAYIRSEVERLER ARTMALI

Kocaeli’nin yaş ortalamasının 32 olduğunu belirtip çok çalışmak zorunda olan bir toplum olduğumuzu kaydeden Yavuz, Hür ve bağımsız yaşamak için özel yetenekli çocuklara çok önem vermeli, fırsat yaratmalıyız. Dünyada değişimi sağlayanlar yüzde bir. Yüzde biri ıskalarsak, dünyayı ıskalarız. Son 20 yılda eğitim alanında adeta devrim oldu ama yeterli değil, daha çoğunu yapmalıyız. Özellikle Kocaeli’de hayırseverlerin eğitim alanına yatırım çağrısını tekrarlıyorum. Geçmiş yıllarda yapılmış ama azaldı, artmasını diliyorum” dedi.

Vali Seddar Yavuz’un konuşmasının ardından merkezin temeli protokol konukları tarafından, öğrenciler de butonun yer aldığı bölüme davet edilerek, hayırlı olsun dilekleriyle atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.