Geleceğin otonom araçları görücüye çıktı

Geleceğin otonom araçları görücüye çıktı

Gebze'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda gençler geliştirdikleri araçları sergileme imkânı buldu

KOCAELİ (AA) - Gebze'de TEKNOFEST kapsamında, TÜBİTAK, Bilişim Vadisi ve HAVELSAN iş birliğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda gençler geliştirdikleri araçları sergileme imkânı buldu.

Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi'nde 13-17 Eylül'de gerçekleştirilen yarışmada, genç yetenekler otonom araçlarıyla hünerlerini sergiledi.

Geleceğin araçları olarak kabul edilen sürücüsüz otomobiller konusunda gençleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada yer alan araçları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da inceledi.

YARIŞMADA HARMANLIYORUZ

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mekatronik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan "Electra" takım kaptanı Mahsun Bingöl, AA muhabirine, takım arkadaşlarıyla bir yıl boyunca emek sarf ettiklerini söyledi.

Yarışların güzel geçtiğini, etkinliğe 4 yıldır katıldığını dile getiren Bingöl, "Hem makineci hem elektronikçi hem yazılımcı arkadaşlarla çalışıyoruz. Araçla ilgili çalışmalara 2018'de başladık. Ekibi her sene yeniliyoruz, yeni arkadaşlar katılıyor." dedi.

Bingöl, yarışmanın gençlerin gelişimine etkisinden bahsederek, "Yarışmalar sayesinde okulda aldığımız teorik eğitimi, yarışmada harmanlayarak gerçek bir mühendislik yapmış oluyoruz. Gerçek sorunlarla karşılaşmış oluyoruz. Aynı zamanda simülasyon ortamında da çalışıyoruz. Simülasyon ortamından kalkıp gerçek hayatla yüzleştiğiniz zaman her şey çok farklı oluyor. Bu tarz yarışmalar bunun önünü açmış oluyor. Bir yıl boyunca takım ruhu geliştirilmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası yarışmalara da katılmak istediklerini aktaran Bingöl, "Belki ileride tam otonom bir araç tasarlarız. Ülkemizde bu sektör yeni başladı ve bunu ilerletmek istiyoruz. Bunun öncülerinden olmak, katkı sağlamak istiyoruz. Türkiye'nin yollarında giden bir otonom araç tasarlamayı planlıyoruz." dedi.

 

yetenek-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.