Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

 **12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Bölge Yarışması Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Yarışmada...

 

**12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Bölge Yarışması Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Yarışmada birinci olan 13 proje Kayseri’de yapılacak olan Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK ) tarafından düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Bölge Yarışması ve Ödül Töreni Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Prof. Dr. Ahmet Ayhan Spor Salonu'nun da gerçekleştirildi. Törene GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hasan Aslan, İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, akademisyenler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Resmi ve özel ortaokulların 5,6,7 ve 8. Sınıflarının projeleri ile İstanbul Anadolu yakası, Sakarya, Düzce ve Kocaeli’nden katıldığı 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Bölge Yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Yarışmaya bölgede Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Türkçe, Değerler Eğitimi, Tarih, Kodlama olmak özere 8 alanda 550 proje başvurusu yapıldı. Projeler farklı üniversitelerden uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Bölge finalinde ise 80 proje yarışmaya hak kazandı.

YARIŞMA BİR KÜLTÜR KAZANIMIDIR

İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi yaptığı konuşmada, genelinde bilimsel amaçlı bu tür etkinliklere öğrencilerin katılımının arıttırılması için öğrencilerin teşvik edilmesinin öneminden söz etti. Bölge finalinde konuşan GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hasan Aslan ise, “TÜBİTAK bilim insanı Destekleme Başkanlığınca düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bilim tutkunu gençlerimizle birlikte olmanın sevincini 4 gün boyunca yaşadık. Eğitim kurumlarımızda yetişen gençler ülkenin geleceğine yön verecek olan seçilmiş bireylerdir.” dedi.








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.