Geleceğin araştırmacılarına TÜBİTAK MAM tanıtıldı

Geleceğin araştırmacılarına TÜBİTAK MAM tanıtıldı

TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) hakkında açıklama yaptı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında, Lisans öğrencilerinin TÜBİTAK Merkez ve Enstitüleri’nde yürütülen veya Kurum tarafından desteklenen araştırma projelerinde 6 aylık bir süre zarfında görev almaları planlandı.

Konuyla ilgili olarak TÜBİTAK tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen ve büyük bir proje tabanlı burs programı ile başarılı öğrencilerimizin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmelerine, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) olarak destek sağlamaktayız. Lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de görev almalarına, yaratıcılıklarını arttırmaya, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerinin gelişmesine tüm olanaklarımız ile destek sağlamaya devam ediyoruz.

TÜBİTAK MAM olarak, 150’ye yakın STAR Bursiyerini ağırlamaktayız. Milli Teknoloji Hamlemize önemli katkı sağlamak ve nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefimiz doğrultusunda, lisans öğrencilerimizin Ar-Ge kültürü kazanmalarına, yenilikçiliğe, üretime, Ar-Ge çalışmalarına ve araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla TÜBİTAK MAM Enstitü Tanıtım Programları düzenliyoruz.

STAR Bursiyerlerine yönelik düzenlenen tanıtım programlarımız, yoğun istek üzerine, Merkezi’mizde bulunan tüm Stajyer ve Bursiyerlerimizin; yurtiçi ve yurtdışında bulunan yüksek lisans, doktora öğrencileri ve tüm personelimizin katılımına açılmıştır. 

40 DAKİKA SUNUM VE 20 DAKİKA SORU CEVAP

İki ay sürecek olan TÜBİTAK MAM Enstitü Tanıtım Programlarının, 25.02.2021 tarihinde ilki gerçekleştirilen Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) Tanıtım Sunumu, Başuzman Araştırmacı Sn. Dr. Atilla Yılmaz anlatımıyla 40 dakika sunum ve 20 dakika soru cevap şeklinde gerçekleşmiştir. Yurtdışından da katılım sağlayan öğrencilerimiz, böyle bir program düzenlendiği ve kendilerinin de katılım sağlanmasına olanak sağlandığı için TÜBİTAK MAM’a teşekkür ettiler.

Program sırasında, Kutup bölgelerinde uygulanan Ar-Ge ve bilimsel araştırmaları, Ulusal Kutup Seferlerini, kutup kamplarını, kutup araştırma altyapıları ve olanakları, lojistik vb. konular kapsamında merak ettikleri soruları Sn. Yılmaz’a yönelten öğrencilerin, meraklı ve eğlenceli halleri dikkat çekti. Aldıkları cevaplar karşısında soru sorma istekleri artan öğrenciler, programların devamlılığını dileyerek ayrıldılar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.