Geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz”

Geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz”

 Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı  Oğur Aydın yaptığı açıklamada, Kamuda performans değerlendirmesine dayalı, esnek ve güvencesiz bir istihdam...

 

Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı  Oğur Aydın yaptığı açıklamada, Kamuda performans değerlendirmesine dayalı, esnek ve güvencesiz bir istihdam sistemi oluşturmak, iktidarın uzun süredir gündemini oluşturuyor. 9 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi 2017-2023” bu hazırlıkların ürünü olduğunu ifade etti.

 Aydın açıklamasında özetle şunları ifade etti, “Öğretmen yeterliliklerinde bilimsel, objektif ve evrensel standartlar yerine, öğretmenleri her açıdan baskı altına alacak olan ‘Performans değerlendirme’ uygulamalarının benimsenmesinde, MEB’in asıl amacının güvencesiz ve yandaş öğretmen yaratmak olduğunu açıkça göstermektedir.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK

Siyasi iktidarlar eğitimde yarattığı kaosu, kendi sorumluluklarını göz ardı ederek, eğitimdeki nitelik sorunlarını öğretmenler üzerinden tanımlaması; adeta faturayı onlara çıkarması da öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmaktadır. Öğretmenlik mesleğini özenilen itibarlı bir meslek haline getirmek; nitelikli öğrencileri eğitim fakültelerini tercih etmeye yönlendirmek için mezun öğretmen adaylarının kadrolu atanmasına; çalışma koşullarının iyileştirilmesine; iş güvencesi kaygılarının giderilmesine ve ihtiyaca uygun mesleki gelişim desteği sağlanmasına bağlıdır.

SINIRLI İŞ GÜVENCESİ ORTADAN KALDIRILACAK

Asıl hedef, öğretmenlerin performansını ölçmek bahanesiyle, eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak, sınırlı iş güvencesini de ortadan kaldırmaktır.

Öğretmenlik mesleği, eğitim fakültelerinden itibaren, nitelikli demokratik eğitim süreçleri, atanma sorunları, çalışma koşulları, iş güvencesi açısından yaşanan kaygılar, yetersiz maaşlar nedeniyle giderek değersizleştirilmiştir. Öğretmenlik mesleğini daha da itibarsızlaştırması kaçınılmaz olan eğitimde performans değerlendirme uygulamasına karşı ayrım gözetmeksizin bütün eğitim emekçileri ve örgütlü oldukları sendikalar ortak mücadele etmelidir."

Bütün eğitim ve bilim emekçilerini mesleğimize, meslek onurumuza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.