Geleceğe umutla bakmak için

Geleceğe umutla bakmak için

Özel Yeni Umut Okulları Kurucu Müdürü İsmail Yaşar neden Yeni Umut Okullarının tercih edilmesi gerektiğini sloganlarında açıkladıklarını söyledi. Geleceğe umutla bakmak için.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen liseleri ile eğitim veren Yeni Umut Okullarının kurucu müdürü İsmail Yaşar ile okulun verdiği eğitim biçimi ve gerek veliler, gerek öğrenciler tarafından neden Yeni Umut Okullarının tercih edilmesi gerektiğini konuştuk. Yaşar o gerekçenin sloganlarında izah edildiğini belirtip, “Geleceğe umutla bakın sözümüzden de anlaşılacağı üzere, bizim buna inancımız tamdır” dedi. Yaşar sorularımıza şu yanıtları verdi: 
Spor ve sanatın akademik olarak başarıyı getireceğine inanıyor musunuz?

Özel Yeni Umut Okulları olarak hep söylediğimiz gibi; sanat ve spor faaliyetlerinde bulunan çocukların hem fiziksel hem zihinsel hem de sosyal yönlerini geliştirdikleri tartışılmaz bir gerçektir. Günümüz eğitim sisteminde ne yazık ki sanat ve spor dersleri önemsiz hale gelmiştir. Ancak yapılan yüzlerce araştırma sanat ve spor faaliyetlerinin bireyin özgüvenini artırma, kendini tanımasını sağlama, hayal dünyasını geliştirme, sağlam bir kişilik oluşturma gibi pek çok katkı sağladığını ortaya koymuştur. Bu özellikleri gelişmemiş bir bireyin akademik olarak başarı kaydetmesi oldukça zordur. Sınav sistemi;  çalışan, farklı sorular çözen bir öğrencinin herhangi bir bölümü kazanmasında yeterli olabilmektedir. İyi bir mühendislik, tıp fakültesi, hukuk vs pek çok mesleki başarı kazanan her bireyin mutlu sağlıklı bir benlik duygusu oluştuğu, insani duyguların kazanıldığı, vicdan sahibi insanlar olduğu anlamına gelmez.
Biz okul olarak önceliği o yüzden sanat ve sportif faaliyetlere vermekteyiz. Okul bahçemizde, spor salonumuzda basketbol, voleybol, futbol, hentbol oynayan öğrencilerimizin yüzündeki mutluluk; takım sporlarına katılıp ilçe ve ildeki okullar arası müsabakalara gönderdiğimiz öğrencilerimizin özgüveni, gururlanmaları derslerine ve okula da ılımlı, uyumlu, aidiyet duygusu gelişmiş bir şekilde yansımasını sağlamaktadır. Mesela bir süre önce lise erkek öğrencilerimiz hentbol müsabakasında Kocaeli üçüncülüğü elde ettiler. Onların maç dönüşü okula geldiklerinde yaşadıkları coşku ve mutluluğun yanı sıra öğretmenlerine ve birbirlerine kenetlenmeleri ve biz diyebilmeleri bu düşüncede yanılmadığımızın bir göstergesi oldu.
Kurucular olarak sizler de eğitimcisiniz. Uzun yıllar dershanecilik geçmişiniz de var. Bu birikim ve deneyim eğitim politikanıza ve icraatlarınıza ne şekilde yansıyor?
Öncelikle velilerimizin bize olan güvenlerinin ilk sebebi bizlerin de öğretmen olmasıdır. Çünkü öğretmenlik ahlakı, vicdanı öğrenciye karşı tutumumuza, disiplinimize de yansımaktadır. Bizler her ne kadar özel okul olsak da veli ile öncelikli ilişkimiz eğitimdir. Öğrencinin en iyi şekilde yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Kayıt görüşmelerimizde de velilerimizin belki haklı olarak ilk soruları okul ücretidir. Biz bunun en son cevap vereceğimiz soru olduğunun vurgusunu yapmaktayız.
Yeni Umut Okullarının önümüzdeki yıllara ilişkin eğitim, -varsa- yeni yatırım planları nedir?
Eğitim alanında mevcut olan okulumuzdan ayrı bir şube düşünmüyoruz. Ayrıca ticari olarak da başka bir sektörde yatırımlarımız şu an için söz konusu değildir. Tek amacımız Yeni Umut Okulları’nın daima örnek teşkil eden bir okul olarak devam etmesidir. Bu anlamada bize güvenen ve destek veren velilerimize sizin aracılığınızla bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim. 
Öğrenciler veya velileri neden Yeni Umut’u tercih etsin?
       -  Öncelikle, ‘Geleceğe Umutla Bakın’ sözümüzden de anlaşılacağı üzere bizim buna inancımız tamdır. Biz bu sektöre ilk adımımızı attığımız günden itibaren yaptığımız her işte hep takdir topladık. Bizim bu sektörde olmamızı sağlayan zaten velilerimizdir. Dolayısı ile elbette ki bizi tercih edeceklerdir. Sosyal medyadan bakıldığı zaman da okulumuzun akademik, sanat ve spor alanındaki başarıları da görülmektedir.”
Deneyimli yönetim
Yeni Umut Okulları’nda yönetim, eğitimcilikten gelen konusunda deneyimli isimlerden oluşuyor. Yönetim Kurulu başkanlığında kurucu müdür İsmail Yaşar, yönetim kurulu üyeliklerinde idari işler müdürü Canan Önal, ilkokul ve anaokulu müdür yardımcısı Yasemin Yılmaz ve Ergün Doğan yer alıyor. Lise müdürü Gülcan Yaşar, lise müdür yardımcısı Mehmet Aksoy, ortaokul müdürü Zehra Ceylan ve ortaokul müdür yardımcısı Demet Yılmaz, ilkokul ve anaokulu müdürü Ersin Tekin, okul psikoloğu Ayşe Ezgi Kalem ve eğitim danışmanı Ayşe Yıldız tüm mesaisini daha iyi bir eğitim için harcıyor.
Deneme sınavlarına yoğun ilgi
Yeni Umut Okulları’nın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği deneme sınavlarının bir yenisi ocak ayı içinde tekrarlandı. İlkokul üçüncü sınıftan 11’nci sınıfa kadar her kademeden 2 bini aşkın öğrenci bursluluk sınavında ter döktü. Öğrencilere, sınavda edindikleri puana paralel olarak yüzde 100’e varan oranlarda burslu eğitim imkânı sağlandı. 
DENEYİM KAZANDIRIYOR  
Okul idarecileri tarafından yapılan açıklamada bu tip deneme ve bursluluk sınavlarının tam bursluya kadar varacak şekilde eğitim fırsatının yanı sıra önemli bir deneyim kazandırdığına dikkat çekildi. Tek bir sınava tabi olarak öğrencinin durumunun tespitinde çok sağlıklı bir veri olmasa dahi özellikle eksik kaldığı konu ve ayrıntıların tespitiyle bu eksiklerin giderilmesinde yol gösterici olduğu kaydedildi.
Çocuklar her tür güvence altında
Yeni Umut Okulları’nda öğrencilerin her tür güvenliğine çok büyük önem veriliyor. Bir süre önce gerçekleşen bursluluk sınavı sonrası ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrenciler sınav çıkışında titizlik içinde, kendilerini sınava getiren velilerine ve yakınlarına teslim edildi. 
Sağlıklı besinlerle sağlıklı beslenme
Yeni Umut Okulları’nda eğitim gören öğrencilerin beslenmesine ve öğünlerdeki besin değerlerine titizlikle eğiliniyor. Okulun geniş ve hijyenik mutfak ve yemekhanesinde, konusunda uzman ve deneyimli gıda mühendisi ve beraberindeki ekip tarafından hazırlanan yemekler aynı titizlikle servis edilip öğrencilere sunuluyor. 
Spor müsabakalarında öncelik katılım
Spora ve takım halinde katılım gösterilen spor etkinliklerine ayrı bir önem verilen Yeni Umut Okullarında skor ve sonuçtan önce bu tür etkinliklere katılım önemlidir. Öte yandan takım ruhuyla edinilen başarılarda mutluluk paylaşılarak çoğaltılıyor. O derecelerden biri bu yıl içerisinde hentboldan geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası erkek hentbol müsabakalarında Yeni Umut Anadolu Lisesi takımı il üçüncülüğü edindi. 
Okul etkinliklerine veli işbirliği
Yeni Umut Okulları’nda veli işbirliği ve diyaloğu öncelikler arasında. Okuldaki pek çok etkinlik veli katılımı ile gerçekleşirken özellikle ana sınıflarda bu katılım ve destek daha yoğun şekilde gerçekleşiyor.yemekhane.jpgyemekhane2.jpgmutlu-001.jpgdeneme.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.