Geçici heyet adaylara eşit olmalı

Geçici heyet adaylara eşit olmalı

CHP İlçe kongresi öncesi Suna Çınar’dan yana aleni tavır alan eski İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek esti gürledi: Geçici heyet adaylara eşit olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 24 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek kongresi öncesi ortalık ısınıyor. Suna Çınar’dan yana aleni tavır alan eski İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek esti gürledi: “Geçici heyet adaylara eşit olmalı.”

 

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı’na aday olan Suna Çınar, adaylık açıklamasını önceki pazar günü ilçe örgütünde yaptı. Bir önceki hafta aynı yerde Binali Eniş’in adaylık açıklaması vardı. O açıklama sonra Suna Çınar’ın listesinden yönetime aday olacak Ayfer Susam ve programda sunumu üstlenen Bülent Susam’ın Fatih Caddesi üzerindeki evinde durum değerlendirmesi yaptılar. Adaylardan Suna Çınar gazetemizin daralan sürede röportaj teklifini de geri çevirmedi ve aynı gece 23.00’te sorularımızı yanıtladı. (22 Eylül Perşembe günü sitemiz ve gazetemizde yayınlanacak.)


Öte yandan bir hafta öncesinde; CHP Geçici İlçe Başkanı Lütfü İlhan toplantı öncesi bir divan heyeti oluşturdu. Divana mikrofondan geçici yönetimin diğer üyeleri davet edilince müdahale etti. Divana Çayırova’dan sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı Hakan Altıparmak ve İl yönetiminin Çayırovalı üyesi Baran Aydın, Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan ve aday Binali Eniş’i davet etti. Ancak Çınar’ın adaylık açıklamasında divan kurulmadı. Kongrede Suna Çınar’dan yana aleni tavır alan ve röportaj esnasında orada bulunan Soyluçiçek tepki gösterdi:

 

 

“Tüzükte yer alan geçici heyetin adaylar konusunda eşit olmasını istiyoruz. Bir önceki aday ya da benden sonraki aday tanıtımına da nasıl davranıyorlarsa öyle davransınlar. Eşitliği sağlasınlar çünkü bugün dikkatinizi çeken bir şey var mı idi, vardı! Neydi. Geçen masaya oturttuklarını bu sefer oturtmadılar. Divanı oluşturmadılar.

Artı ne oldu. İl başkan yardımcımız (!) (İl Yönetim Kurulu Üyesi Baran Aydın) oradaydı ama anons edilmedi. Bir sürü misafirlerimiz vardı, anons edilmedi.

A.U: -        Bunları sizin ağzınızdan yazıyorum.

Suna Çınar: Bunları sen aslında kendi ağzından yaz.

A.U: Ne yazıp yazmayacağıma ben karar veririm. Demeciniz varsa söyleyin. Detaylara girerim girmem ben karar veririm.

 

TÜZÜKTE EMREDENİ UYGULASINLAR

Soyluçiçek: Mevcut ilçe, atanmış bir ilçe yönetimi yok. Tüzüğün emrettiği şekilde, genel merkezin atadığı geçici, heyet ilçe başkanı ve yönetimi gibi davranmaktan vazgeçsinler. Bütün adaylara aynı davransınlar. Bir adaya nasıl davranıyorlarsa taraflı davranmasınlar. Bu şekilde partinin demokratik yapısına zarar getirecek hiçbir açılımda bulunmasınlar. Açıklamalarda hiç bulunmasınlar. Sadece son bir haftada bu yönetim anlayışını partinin tamamen tüzükte emrettiği şekilde uygulasınlar.

BEŞ KİŞİLİK YÖNETİM EŞİT ŞARTTADIR

 

Divan oluşumu tamamen hatadır. Atanmış beş kişilik yönetim vardır. Orada o beş kişilik yönetim eşit şartlardadır. Birisi başkan, diğerleri yardımcısı değildir. Evet, sorumlu biri vardır ama beraber atandılar. Dolayısıyla o görev paylaşımlarını lütfen beraber yapsınlar. Ve ilçe başkanı sıfatını çok kullanmamaları gerekiyor.

Bir önceki adayda oluşturulan divanın bu aday noktasında oluşturulmaması artı görevi sağlık nedenleriyle bırakan ilçe başkanının anons edilmesi utandırıcı bir şey mi? Neden anons etmiyorlar? Var olan, gözlerine baka baka, orada oturduğunu bildiği halde ilçe başkanı yok sayılamaz. Üç yıldır bu partinin ilçe başkanı benim ve seçilmiş ilçe başkanı olarak geldim. Yaşadığım olumsuzluklar nedeniyle istifa ettim.

İl başkan yardımcım ve benden bahsedilmemesi utanılacak bir şeydir. Kınıyorum.

Artı çok garip Çayırova İlçesi’nden sorumlu il başkan yardımcısı, mazereti varsa mazeretini açıklasın. Bugün niye gelmedi? Orada adaylara taraflı davranılmamalı. İlk adaya kimler katıldıysa burada da onlar katılmalıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.