Geç oldu temiz oldu  ama kurayla gezdirdik!

Geç oldu temiz oldu ama kurayla gezdirdik!

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Lokman Hekim Caddesi’nde çözüme geç ancak kamusal işbirliğiyle kalıcı ulaşıldığını söyledi. İçerlediği konularda içini döktü: “Sosyal etkinliklerde partili gezdirmedik. Çoğunu tanımam. Kurayla belirledik.”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının açılışında yaptığı konuşmada altyapı hizmetlerinde, yeri kazarak hizmet veren kamu veya özel sektör kuruluşlarının eş zamanlı çalışmasının önemine değindi. Lokman Hekim Caddesi’nde sonuca bundan sebep geç gidildiğini ancak kamusal işbirliğiyle kalıcı bir iş ortaya konduğunu söyledi.

Bıyık konuşmasının başında 03 Eylül akşamı evi basılan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a yönelik saldırıyı kınarken faillerinin bir an önce bulunmasını diledi.  

KATILANLARI CANLI YAYINLANAN

KURA ÇEKİMİNDE BELİRLEDİK

İçerlediği konularda da adeta içini döken Bıyık, “30 Ağustos etkinliğine dair bir grup, “Partililerini gezdiriyor” dedi. İşimiz gücümüz yok. Milleti eğlendirecek değiliz. Tanımam etmem, bir çoğunu da yeni gördüm valla. Çocuğu da üniversite sınavına girmiş pırıl pırıl çocuklar. Bir Ankara, Anıtkabir ziyaretimiz oldu. Yaptığımız bu etkinlikler üzerinden bir grup insan siyasi söylemlerle kendi yandaşlarına oynuyor. Geziye katılanlar sosyal medyadan canlı yayınlanan çekilişle belirlenen kişilerdir” dedi.

LOKMAN HEKİM’DE VİCDANEN RAHATIZ

Ağustos ayı içindeki kimi özel gün ve gelişmelere değinen Başkan Bıyık, belediye çalışmaları içinde Lokman Hekim Caddesi’ne ayrı bir yer verdi: “Lokman Hekim Caddesi üstyapı planlaması, Darıca’nın konuşulan bir konusu. Caddeli 6-7 santim kazıyıp iki üç gün içinde de asfalt serseydik kimse bizi eleştirmeyecekti. Ama yarınlara dair problemler yine devam edecekti. Şahsım ve ekibim vicdanen rahatız.

DÖRT KURUMU BİR

ARAYA GETİRMEK ZOR İŞ

Süreci yaydık belki, geciktik. Farkındayız. Semt pazarı da orada kuruluyor, pazarcılar, esnaf ve vatandaş mağdur oldu. Ama biz bir kez yapalım dedik ve o caddelerin tamamında aynı Aşıroğlu’nda yaptığımız gibi bütün parsellerin bacalarını bıraktık. İSU’yu, SEDAŞ’ı, Telekom’u, PALGAZ’ı bütün kurumları getirdik orada tek vücut çalışma yaptık. Bütün parseller için yardıkça yardık ve gecikti iş. Dört kurumu bir araya getirmek zor iş.

YA ÖYLE YA BÖYLE

İnsanlar bize haklı olarak yüklendi, bu yollar niye yapılmıyor?

https://l24.im/jD7

İki şık var. Ya öyle ya böyle. Biz doğru olanı yaptık. Aşıroğlu Caddesi’nde de bunu yaptık mesela. Atatürk’te de aynı şeyi yapıyoruz. İSU ile alakalı eksiklikler var, tamamlayacağız diye uğraşıyoruz. Ama bir kere yapalım, yarınlara dair yük bırakmayalım. Asfalt konusunda biraz ağırlık oldu. O caddede altyapıyı ilgilendiren kurumların tamamını bir araya getirdik. Asfaltlamayı yaptık. Son kat aşındırmayı ekim gibi yapacağız. Atatürk Caddesi’ne de önümüzdeki hafta giriliyor.

 

MİLLET BAHÇESİ’NDE ÜÇÜNCÜ ETAP İHALESİ

Toplu taşıma araçlarının geçtiği güzergahlar dahil çeşitli çalışmalardan, diğer alt yapı ve üstyapı çalışmalarından söz eden Bıyık, Millet Caddesi’nde üçüncü etap ihalesinin Büyükşehir Belediyesi’nce yapıldığını söyledi. Projenin 100 milyon TL üzerine malolacağını dile getirdi.

BAYRAMOĞLU PLAJI’NA ENGELLİ APARTI

Geçtiğimiz hafta sonu Bayramoğlu Plajı’nda engelsiz deniz etkinliği düzenlendiğini belirten Başkan Bayık, “Plaja engelliler için bazı aparatlar konuldu ve plaj engellilere uygun hale getirildi. Etkinlik böylesi bir güzel işe de vesile oldu” dedi. Başkan Bıyık’ın zabıta haftasını kutlamasının ardından CHP Grubu adına Özkan Sarıtoprak grubu adına söz aldı. Ağustos ayının önemli günlerine değinip iyi niyet dileklerinde bulundu. Ardından gündem maddelerine geçildi.

CANLI YAYINDA KISMİ

SES SİSTEMİ AZİZLİĞİ

Öte yandan diğer belediyelere örnek olacak şekilde belediyenin sosyal medyadaki hesaplarından canlı yayınlanan ve Facebook dahil olmak üzere sayfalarda banttan yayını süren çekimlerin bu seferkinde ses problemi yaşandı. Yer yer tartışmalar, yer yer açıklamalar anlaşılmakta zorlandı. Sıkıntı özellikle meclis salonuna açılan kapı ile meclis divanı arasındaki, CHP Grubu’nun yer aldığı mıntıka civarında yaşandı.

DARBELER DÖNEMİNE DEĞİNDİ!

Genelde olgun ve sakin geçen meclis toplantısı bir ara anlaşılamayan şekilde kısmen gerildi. Bu esnada söz alan Başkan Bıyık çok partili dönemden itibaren ülkemiz darbeler, darbe girişimleri, muhtıralar tarihine atıfta bulunup tüm hepsinin Türkiye’nin gelişmeye, büyümeye geçtiği süreçte yaşandığını; sağ sol, Kürt Laz, Alevi Sünni ve benzeri ayrışmalarda kardeşin kardeşi vurduğunu belirtip Türkiye’nin o süreçleri bir daha yaşamaması gerektiğine değindi. Darıca BM’de konunun hangi zemin üzerinden ülkemizin o süreçlerine geldiği, anlaşılamadı.

Fotolar: Arşiv

Kaynak: Facebook / Darıca Belediyesi meclis yayını 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.