Gebze’yi uçuracak proje

Gebze’yi uçuracak proje

 **Gebze'de 3 milyon metrekareden fazla alana inşa edilecek Bilişim Vadisi tamamlandığında 100 bin kişiye iş olanağı sunacak, bölge ekonomisine de...

 

**Gebze'de 3 milyon metrekareden fazla alana inşa edilecek Bilişim Vadisi tamamlandığında 100 bin kişiye iş olanağı sunacak, bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

 

Gebze Muallimköy’de 3 milyon metrekareden fazla alana inşa edilecek Bilişim Vadisi tamamlandığında 100 bin kişiye iş olanağı sunacak. Bilişim Vadisi aynı zaman Gebze bölgesinin ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.  Proje tamamlandığında ise şunlar olacak:

BİRÇOK İMKÂN SAĞLAYACAK

Uluslararası alanda adını duyurabilecek, Ülke için faydalı bir altyapı oluşturacak ve yaklaşık 100 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Proje tamamlandığında Gebze bölgesinin ekonomisinde canlılık yaşanacak. Kuluçka merkezleri ile yeniliklerin odağı olacak, devlet ve diğer kurumlar arasında iş birliğinin artması kişilere iş ve girişimcilik fırsatı verilecek. Üniversiteler ile Ar-Ge çalışması yürütecek firmaları buluşturacak, Vadide çalışacak tüm personellere %100 gelir vergisi indirimi uygulanacak. İthalat ve ihracatta birçok vergiden muaf tutulacak. Firmaların tamamı damga vergisinden muaf olacak.

İNOVASYON VE TEKNOLOJİ TABANLI YENİ MERKEZ

Gebze’de kurulan Bilişim Vadisi’yle ilgili olarak şu bilgiler verildi, “ ruhunu oluşturacak olan toplumdaki üretken ve yaratıcı tüm insanlar, özellikle zeki ve başarılı öğrenciler, üretken bilim insanları, girişimciler, yatırımcılar, araştırmacılar, danışman-mentörler, teknisyenler ve diğer profesyoneller ile birlikte “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi’ni” kuruyoruz.  Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapacak ve proje bazlı müşterek çalışmalar geliştirerek teknoloji tabanlı kalkınmaya önderlik etmek için harekete geçiyor.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.