Gebze’ye yeni su deposu

Gebze’ye yeni su deposu

İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesinin kesintisiz içme suyu hizmeti alması için  Gaziler dağında 20.000 m3 kapasiteli betonarme depo inşa ediyor. Su kesintisi halinde mevcut depolar ile birlikte ilçenin asgari 8 saatlik su ihtiyacını karşılayacak olan yeni

Gebze ilçesine bağlı 16 mahalleyi besleyen 15.000 m3 kapasiteli Gaziler Su Deposu, ilçenin yüzde 85’lik kısmına içme suyu dağıtıyor. Günlük 287.000 kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan depo, güncel tüketimler göz önüne alındığında 3-4 saat kesintisiz içme suyu sağlayabiliyor.

Kocaeli’nin ‘’Organize Sanayi Merkezi’’ olan ilçesinin her geçen gün artan iş gücü ile birlikte nüfusu da hızla artmaktadır. Önümüzdeki 35 yıllık projeksiyonda Gebze nüfusunun 555 bin kişiye ulaşmasını göz önünde bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, herhangi bir arıza ve elektrik kesintisi durumunda kesintisiz içme suyu temini için ilçeye yeni bir depo inşa ediyor.

 11 MİLYON TL MALİYETLİ

Yeni deponun inşâ çalışmasına Gaziler Su Deposu’nun yanında başlandı. Yaklaşık 11 milyon liraya mâl olması öngörülen  depo, mevcut 15 bin m3 kapasiteli Gaziler deposu ile birlikte çalışacak. Herhangi bir arıza durumunda birbirlerinin alternatifi olarak düşünülen ve bölgede oluşabilecek su kesintisi durumunda minimum 8 saat kesintisiz içme suyu verebilecek olan 20.000 m3 kapasiteli içme suyu deposunun inşaatı, bir yıl sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.