Gebze’ye niyet Darıca’ya kısmet

Gebze’ye niyet Darıca’ya kısmet

CHP’li Saide Arslan Çalışkan, CHP Darıca İlçe Başkanlığı’nı ziyarette Başkan Özaltan’ı bilgilendirip resmen yola koyuldu. Bu yıl milletvekili adaylığından genel merkez genelgesiyle caymak zorunda kalan, günümüzde Gebze Belediye Başkan adaylığında da adı geçen Çalışkan, 2009-2014 meclisinde yer aldığı belediyenin tepesine göz dikti

Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Avukat Saide Arslan Çalışkan partisinden Darıca Belediye Başkan aday adaylığı için saha çalışmalarına başladı.

saide-2.jpg

Saide Arslan Çalışkan, 6 Ekim’de CHP Darıca İlçe Başkanlığı’nı ziyarette İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan’ı bilgilendirip yola koyuldu. Bu yıl milletvekili adaylığından genel merkez genelgesiyle caymak zorunda kalan, günümüzde Gebze Belediye Başkan adaylığında da adı geçen Çalışkan, 2009-2014 meclisinde yer aldığı belediyenin tepesine göz dikti.

YOL ARKADAŞLARI EŞLİK ETTİ

saide-1-1.jpg

Saide Arslan Çalışkan’ın CHP Darıca İlçe Örgütü’nde Başkan Özaltan’ı bilgilendirme ziyaretine CHP kurultay delegesi Özkan Koçak ve eski ilçe yöneticilerinden Süleyman Başak eşlik etti. Özkan Koçak’ın CHP İlçe Başkanlığı döneminde Çalışkan, ilçe sekreteri idi. Çalışkan’ın ilçe başkanlığı döneminde de Koçak, ilçe sekreterliği yapmıştı. İkilinin uzun yıllara dayanan siyasi yol arkadaşlığı, Çalışkan’ın Darıca Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde de devam ediyor. Süleyman Başak ise sırasıyla Ensar Öğüt, Selahattin Kaya, Özkan Koçak ve Çalışkan’ın ilçe başkanlıkları döneminde yönetimde hep yer alarak yol arkadaşlığı yaptı.

GENÇLİK KOLLARINDA YÖNETİCİ,

İLÇE SEKRETERLİĞİ, BAŞKANLIĞI

CHP içinde gençlik yıllarından itibaren her zaman aktif siyaset yapan Saide Arslan Çalışkan, ilk Cüneyt Akın başkanlığındaki CHP Gebze Gençlik Kolları yönetiminde yer aldı. Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın belde olarak Gebze İlçesi’ne bağlı olduğu yıllarda Gebze İlçe Başkanlığında ; ilçe kadın ve gençlik kollarından sorumlu başkan yardımcılığı, eğitim sekreterliği, Özkan Koçak’ın ilçe başkanlığı sürecinde CHP’de “İkinci adam” mevkii konumundaki ilçe sekreterliği, ardından ilçe başkanlığı yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Gebze’de kurucu başkanlığını yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Şubesi’nde yönetim kurullarında yer aldı.

Genç İşadamları Derneği - GENÇSİAD, Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu – KEDFE’de yöneticilik yaptı.

Kocaeli Barosu Disiplin Kurulu’nda görev üstlendi.

Kocaeli Barosu Gebze Temsilciliği yaptı.

KAMUNUN ÇIKARI İÇİN MÜCADELE ETTİ

2009 – 2014’te CHP’den Darıca Belediye Meclis Üyesi seçilen Çalışkan, Meclis üyeliği sürecinde grup başkanvekilliğini üstlendi. Hukuk ile plan ve bütçe komisyonlarında partisini temsil etti. 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. 2019 yerel seçimlerinde halen sürdürdüğü, Gebze Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi ve Gebze’de de grup başkanvekilliğini üstlendi. Bu süreçte Gebze Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin imara dair bazı kararlarını, “Kamu yararına aykırı olması ve kamu zararına sebebiyet vermesi ” gerekçesiyle yargıya taşıdı.

KURDURDUĞU KOMİSYONA

AKP’LİLER “BAŞKANLIK” EDİNCE…

Gebze Belediye Meclisi’nde Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engeliler Komisyonu, Çalışkan’ın önerisiyle daha dönemin başında kuruldu. Çalışkan komisyonda hep yer aldı ancak komisyon başkanlığı hep AKP’li kadın meclis üyelerinde olunca, komisyon işlevsiz kaldı.

İKİNCİ VEKİLLİK HAMLESİNDEN

GENELGEYLE GERİ ADIM ATTI

14-28 Mayıs seçimlerinde ikinci kez milletvekili aday adayı olacaktı. CHP Genel Merkezi’nin “Belediye meclis üyelerinin görevini sürdürmesi ve aday adayı olmaları halinde değerlendirilmeyecekleri”ne ilişkin genelgesiyle geri adım attı.

2024 yerel seçimleri sürecinde adı Gebze Belediye Başkan aday adayları arasında anılırken Darıca hamlesi yaptı.

ERZURUM, İSPİR EŞRAFINDAN

Erzurum’un İspir İlçesi eşrafından Çalışkan, henüz bir yaşındayken 1972 yılında ailesi ile birlikte Darıca Fevzi Çakmak Mahallesine göç etti. Barış İlk Okulu ve 60. Yıl Ortaokulu’nun ardından liseyi Sarkuysan Lisesi’nde bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, üniversite eğitim hayatı dışında yaşamının nerede ise tamamını Darıca ve Gebze’de geçirmiş olan, Arslan Hukuk Bürosu’nun kurucusu Saide Arslan Çalışkan, evli ve iki çocuk annesi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.