Gebze’ye aşı ve ilaç merkezi

Gebze’ye aşı ve ilaç merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM içerisinde bir aşı ve ilaç merkezi kurma çalışmalarını 1 yılda tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM içerisinde bir aşı ve ilaç merkezi kurma çalışmalarını 1 yılda tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

COVID-19 Türkiye Platformunun koordinasyonunda Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenen “Aşı ve İlaç Geliştirme” ile “Türkiye’nin Tanı Gücü” sanal konferanslarının ardından üçüncüsü gerçekleştirilen konferansta, COVID-19 Türkiye Platformu kapsamında aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarında gelinen sonuç odaklı gelişmeler paylaşıldı.

Konferansa,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal,  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Karakal, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Dr. Ümmü Gülşen Öztürk ‘de katılarak değerlendirmelerde bulundular. 

TÜBİTAK MAM’A AŞI VE İLAÇ MERKEZİ

Türkiye’nin aşı üretim kapasitesi ve üretim tesislerine ilişkin bilgilerde veren  Bakan Varank, “Merkezleri Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da bulunan 3 firma, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip. Talep edilmesi durumunda bu kapasitelerini de arttırabilecekler. Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği Biyoteknoloji Enstitüsü’nde bir aşı ve ilaç merkezi kurma çalışmalarını 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. GMP standartlarında kurulacak olan bu merkezde, Türkiye'de ilk kez uçtan uca aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yapılabilecek. Bu altyapımız tüm Türkiye'ye ve insanlığa hizmet edecek. Yabancı ülkelerden gelen araştırmacılar bizim merkezlerimizde çalışmalarını sürdürüyor. Gebze’de kurulacak merkez ile Türkiye, aşı ve ilaç üretimi noktasında, çok farklı bir seviyeye gelecek.” diye konuştu.

asi.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.