Gebze’ye akıllı hastane yapılacakmış

Gebze’ye akıllı hastane yapılacakmış

 TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan yeni protokol kapsamında ise 12 bin 905 yataklı 78 yeni hastanenin yapılması kararlaştırıldı. TOKİ'nin...

 

TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan yeni protokol kapsamında ise 12 bin 905 yataklı 78 yeni hastanenin yapılması kararlaştırıldı. TOKİ'nin inşa ettiği hastaneler arasında Kocaeli-Gebze 400 yataklı akıllı hastanede bulunuyor.

TOKİ, okullardan stadyumlara, sevgi evlerinden karakollara kadar kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını yapılan protokoller çerçevesinde inşa etmeyi sürdürüyor.  İdare, sağlık hizmetlerinin daha modern şartlarda verilebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ile işbirliğinde yeni hastane projeleri gerçekleştiriyor.

78 YENİ HASTANE

 

Bugüne kadar 16 bin 704 yataklı 209 hastanenin ihalesini gerçekleştiren TOKİ, 71 hastanenin inşaatını tamamlayarak, Sağlık Bakanlığına teslim etti, 142 hastanenin ise inşaatı devam ediyor. TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan yeni protokol kapsamında ise 12 bin 905 yataklı 78 yeni hastanenin yapılması kararlaştırıldı. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas arasında imzalanan protokol kapsamında yapılacak hastanelerin 43'ü de ihale aşamasına getirildi. Yeni yapılacak ihalelerle birlikte TOKİ toplamda 29 bin 609 yataklı 291 hastane inşa edecek. İdare, ayrıca, bölge ve ilçe entegre hastanelerinin yanında 72 aile sağlık merkezi de yapıyor. TOKİ'nin inşa ettiği hastaneler arasında Ordu-Fatsa 300 yataklı, Antalya-Kepez 300 yataklı, Kocaeli-Gebze 400 yataklı, Muğla 500 yataklı ve Mersin-Tarsus 600 yataklı devlet hastaneleri gibi akıllı hastaneler de bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.