Gebze’ye 300 bin metrekarelik dev park

Gebze’ye 300 bin metrekarelik dev park

  Kentteki atıl alanları rehabilite ederek park haline getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu alanları halkın hizmetine sunuyor. Gebze Tatlıkuyu...

 

 

Kentteki atıl alanları rehabilite ederek park haline getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu alanları halkın hizmetine sunuyor. Gebze Tatlıkuyu Vadisi’ni yoğun çalışmalar sonucu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi kalabalık nüfus barındıran Gebze’ye nefes aldıracak dev bir park kazandırıyor. Binlerce ton toprakla doldurularak zemini düzleştirilen vadi rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

 

300 BİN METREKARE ALAN

TÜBİTAK ve D-130 arasında bulunan 300 bin metrekarelik vadi Gebze’nin Sekapark’ı olacak. Vadinin bir ucu Ahmet Pembegüllü Caddesi’ne diğer ucu da Eskihisar Feribot Yolu’na uzanıyor. Gebze’nin güneyinde yer alan vadiye yeni yapılan Dr. Zeki Acar Caddesi üzerinden ulaşılabiliyor.     

 

ENGELLİ OYUN GRUBU VE SPOR ALETLERİ

 

Dev parkta 1 adet futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 1 adet de tenis kortu yapılacak. Parkta yürüyüş yolları yaş gruplarına göre çocuk oyun alanları bulunacak. Parka ayrıca engelli oyun grubu ve spor aletleri de kurulacak. Alanda yer alacak iki su kanalının üzerine dekoratif köprücükler konulacak. Parkta dinlenme alanları da yer alacak. Büyükşehir Belediyesi parkı oluşturulması için ihale gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.