Gebze’ye 153 milyonluk fabrika

Gebze’ye 153 milyonluk fabrika

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki 2023 yılı ocak ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Listede Kocaeli’den onlarca firma yer aldı. Kocaeli’de faaliyet gösterip yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de İmer Kozmetik Sanayi Anonim Şirketi oldu. Gebze’de faaliyet gösteren İmer Kozmetik, Gebze’de komple yeni bir yatırıma hazırlanıyor. İmer Kozmetik, yapacağı yatırım ile birlikte yılda 1.5 ton göz maskarası (Rimel), 45 ton tırnak bakım ürünleri, 620 ton vücut parfümü, 550 ton şampuan, 17 ton saç kremi-saç boyası, 2 bin 500 ton duş jeli, 6 bin 830 ton cilt bakım ürünlerinin üretimini yapacak

153 MİLYON LİRA

Firma, söz konusu proje için 153 milyon 706 bin lira net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket ithal makine ve teçhizat ise satın almayacak. Böylece fabrikanın yatırım tutarı 153 milyon lira civarında olacak. Yapılacak yeni projesi ile birlikte İmer Kozmetik’te toplamda 50 istihdam sağlanacak. Firma, söz konusu yatırım için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından “Faiz desteği, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi Yüzde 70, YKO yüzde 30” talep etti ve kabul gördü.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.