Gebzesporlu’ydu. Mühendis  olacaktı: Kalyoncular davacı

Gebzesporlu’ydu. Mühendis olacaktı: Kalyoncular davacı

Mustafapaşa Mahallesi’ndeki kaza görünümlü “cinayette” hayatını kaybeden, Düzce’de toprağa verilen Cemil Kalyoncu için bugün akşam saatlerinde Gebze’deki evlerinde mevlit okutulacak. Bir dönem Gebzespor altyapıda forma giyen, makine mühendisliğini hedefleyen Cemil Kalyoncu’nun ailesi tutuklu sanık S.A ve Sağlık Bakanlığı’ndan kesin, Gebze Belediyesi’nden muhtemelen davacı olacak

Haber Dizisi - 1

Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu sefer ateşin düştüğü yer de, “yakacak.” Gebze’nin Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak’ta kaza diye tanımlanan “cinayette” hayatını kaybeden Cemil Kalyoncu’nun ailesi bir dönem Gebzespor altyapı takımlarında forma giyen ve büyüyünce makine mühendisliği hedefleyen, ailenin en küçük bireyi olan evlatlarını memlekette defnetti.

kalyoncu-118.jpg

Düzce’nin Yığılca İlçesi’ne bağlı Köseler Köyü’ndeki definin ve birkaç gün süren taziyenin ardından acılı aile 16 Ekim 2023 günü Gebze, Mustafapaşa Mahallesi’ndeki evlerine döndü. Gazetemiz aileye hem taziye ziyareti hem habercilik için 17 Ekim akşamı konuk oldu.

18.00’DE YEMEK

YATSI’DAN SONRA MEVLİT

Cemil Kalyoncu için bugün akşam 18.00’den itibaren ailesi tarafından yemek verilecek. Yatsı namazından sonra ise mevlit okutulacak. Cenazenin ve merhumun Gebze’deki yakınlarının köydeki defnine katılım için cenaze aracı ve otobüs tahsis eden Gebze Belediyesi yemek ve mevlit için de masa sandalye tahsis edecek. Yüksek olasılıklı yağış riskinden ötürü çadır kurulacak.

kalyoncu-102.jpg

Gazetemiz; Kalyoncu Ailesi’nin evinde Cemil Kalyoncu’nun babası Yusuf Kalyoncu ve annesi Emine Kalyoncu,

kalyoncu-126.jpg

kardeşleri Dilek Ören (fotoğraftaki) ile Derya Kalyoncu,

kalyoncu-121.jpg

Yusuf ve Ömer Kalyoncu’ya konuk oldu. Özetle durum şöyle:

KAZA YERİNDE DEĞİL

HASTANEDE ÖLDÜ

kalyoncu-101.jpg

Kaza yerinde gözleri kapanan ve bilincini kaybeden Cemil Kalyoncu’nun hayatını orada kaybettiği sanılıyordu. Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde, 45 dakika kadar süren kalp mesajına rağmen hayata döndürülemediği, hastanede hayatını kaybettiği açığa çıktı.

S.A’NIN AİLESİNDEN İKİ KİŞİ

“TAZİYE” DİYE GELDİ AMA…

Kazanın sanığı S.A’nın aile ve yakın çevresinden iki kişi, aileye taziye için gelmek istediğini söyledi. Baba Yusuf Kalyoncu, “Taziye içinse, kabul edeceğimi söyledim. Geldiler. Ancak konuyu farklı yöne çekmeye çalıştılar. Hemen kestim ve sadece taziye kabul ettiğimizi söyledim. Bir daha geleceklerini söyleyip gittiler” dedi.

ALKOLLÜ DEĞİLDİ

SÜRATİ ÖLÇÜLEMEDİ

Öte yandan 17 yaşındaki sanık S.A’nın zaten ehliyetsiz olduğu yaşından ötürü biliniyordu. Ehliyet başvurusunun olup olmadığı, öğrenilemedi. Tutuklu sanığın kaza sonrası yapılan alkol testinde, alkollü olmadığı anlaşıldı. Kullandığı motosikletin kaza esnasında saatte kaç kilometre hız yaptığı ise teknik detaylardan ötürü, ilgili birimler tarafından da tespit edilemedi.

GEBZESPOR GENEL SEKRETERİ

AVUKAT ÇOLAK İLE GÖRÜŞECEKLER

kalyoncu-133.jpg

Aile, davacı olacak. Dün akşam saatlerinde aynı zamanda Gebzespor Genel Sekreteri Avukat Çağrı Solak ile telefonla görüşüldü. Aileyi edindiği bilgiler doğrultusunda bilgilendiren Solak, bürosuna davet etti. Yusuf Kalyoncu ve ailesi bugün 11.00’de Avukat Solak ile bir araya gelecek.

Konuya dair uzman görüşü aldık. Tutuklu sanık kazada bir görüşe göre 8’de 8, bir başka göre 8’de 7 kusurlu. Aile; S.A’dan kesinlikle davacı.

AMBULANS RÖTARI İDDİASI

İLE SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN

Ambulansın yarım saat geciktiğine dair iddiayı gazetemiz gündeme getirmiş; başta Valilik ve Kaymakamlık olarak hiçbir kamu kurumundan iddiaya ilişkin bir açıklama gelmemişti. Yarım saat gecikme iddiası kazanın ilk görgü tanıklarından H.B’ye aitti. Aynı iddiayı Cemil Kalyoncu’nun babası ve görgü tanığı oğlu Yusuf da tekrarladı. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre komuta merkezi İzmit’te olan ambulans hizmetinden ilk ihbarın yapıldığı saat ile ambulansın kaza yerine vardığı saat bilgisine ulaşılabilir. Aile; Sağlık Bakanlığı veya Bakanlığın ilimizdeki/ilçemizdeki ilgili biriminden de kesinlikle davacı.

KAMUYA İHMALDEN…

Cemil Kalyoncu’nun hayatını kaybettiği 735 Sokak’taki kaza, sokaktaki ilk ölümlü/yaralamalı kaza değil. Gebze Belediyesi başta olmak üzere, halkın defalarca talebine karşın hizmet ihmali olduğu gerekçesiyle kamu aleyhine de davacı olunması, yüksek olası.

UKOME SOKAKTA İNCELEME YAPACAK

Öte yandan vakaya dair bir diğer yeni gelişmeye göre UKOME ekipleri sokağa hız kesici tümsek konması isteminin yenilenmesi ve üzücü vaka üzerine, bugün 735 Sokak’ta inceleme yapacak.

YARIN

BİR BABANIN EVLAT ACISI…

GERİSİNİ HATIRLAMIYORUM!

“Güvenlikçi geldi. ‘Hocam sizi çağırıyor’ dedi. Gittim. Oğlumu göstermediler. Doktor, ‘Çok uğraştık… üzgünüm’ dedi. Gerisini hatırlamıyorum”

kalyoncu-107.jpg

Foto: 09 Ekim, 15.17, Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde beklerken…

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.