Gebzespor'da kongre süreci sil baştan

Gebzespor'da kongre süreci sil baştan

Gebzespor’un yapılan olağan genel kurul toplantısında Divan’a sunulan 50 kişilik yönetim listesinin Divan tarafından önce üyeliklerinin kabulü sonrasında yönetim kurulu olarak oylamaya sunulmaması nedeniyle Recep Avcı ve yönetimi “ hukuki olarak geçerliğimiz tartışılacak” açıklaması ile kabul edilmedi.

Gebzespor olağan genel kurul toplantısında Divan Kurulu tarafından Recep Avcı ve yönetiminin tüm ısrarlarına rağmen oylanması talep edilen, “ yönetim listesi olarak sunulan isimlerin önce kulüp üyeliklerinin kabulünü, daha sonra da yönetim kuruluna seçilmelerini oylaması” talebinin uygulanmaması üzerine Gebzespor yönetimi görev kabul etmedi. Yapılan kongrenin ardından yapılan genel kurul toplantısının olası bir devir teslim sürecinin hukuki olmayacağı, tartışmaya açık olacağı gerekçesi ile Recep Avcı ve yönetimi görevi kabul etmeme kararı aldı.

AÇIKLAMA YAPILDI

İptal kararının alınmasının ardından Gebzespor yönetimi “ Gebze Kamuoyuna” başlık bir açıklama paylaştı. Açıklamada yaşanan süreç ayrıntıları ile aktarıldı.

İşte açıklama:

"8 Haziran 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilen Gebzespor kulübü olağan genel kurul toplantısında, Recep Avcı Gebzeli iş adamlarından oluşan 50 kişilik bir yönetim kurulu listesiyle göreve talip olmuş ve kongrede kulüp başkanı seçilmişti.

Kongre Divan Kurulu'na yönetim listesi olarak sunulan isimlerin, divanı yürüten divan heyeti tarafından yönetim listesi olarak sunulan isimlerin önce kulüp üyeliklerinin kabulünü, daha sonra da yönetim kuruluna seçilmelerini oylaması gerekirken, maalesef Divan'ı yürüten divan heyeti bu detayı atlamıştır. Olası bir görev devir tesliminde bu durumun hukuki olarak geçerliliği tartışılacağı için ortaya çıkan bu durumda görevi teslim almayacağımızı Gebze kamuoyu ile paylaşmamız kaçınılmaz olmuştur.

Bu süreçte başkanlığımı ve yönetim kurulunu tebrik eden yönetim kurulu üyeleri olmayıp bize maddi ve manevi destek ve katkılarını sunacağını telefonla ziyaretleriyle paylaşan tüm Gebzespor kamuoyuna, işadamlarına, iş dünyasına, bürokratlara, siyaset adamlarına sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz."

Mevcut yönetim kurulu başkanı Resul Tat ile birlikte alınan yeni kongre tarihinin Gebzesporumuza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla,

Recep Avcı ve Yönetim Kurulu

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.