Gebzespor’a niyet tüm kulüplere kısmet

Gebzespor’a niyet tüm kulüplere kısmet

Geçen yıl Gebzespor’a 300 bin lira destek kararının alındığı Gebze Belediye Meclisi’nde 400 bin lira olarak tasarlanan yeni destek paketi CHP’nin önerisiyle 500 bin liraya yükseldi. Öte yandan kaynak diğer kulüplere de aktarılacak

Gebze Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı ilk oturumunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Gebzespor Kulübü’ne nakdi yardım önerisinde meblağ ve yardımın ulaşımın ağı büyüdü. Mecliste geçen yıl alınan kararla Gebzespor’a 300 bin lira kaynak aktarılmıştı. Başkan Büyükgöz gündemin 14’ncü maddesi olarak konuşulan destekte gönlünden geçen rakamın 400 bin lira olduğunu söyledi ve Gebze’de diğer amatör kulüplerin de varlığını hatırlattı. CHP Grubu ise bu meblağın 500 bin liraya yükseltilmesini istedi. Gebzespor’a ve diğer spor kulüplerine 500 bin lira kaynak aktarımı oy birliğiyle onaylandı.

ERBAA MAÇINI HATIRLATTI

Görüşmeler esnasında CHP Grubu adına söz alan Saide Arslan, Gebzespor’un yeniden BAL’a düştüğü Erbaa – Gebzespor maçında küme düşen takım futbolcularının kulüp otobüsüne alınmamasına atıfta bulunup mahcubiyet yaşadıklarını kaydetti. Arslan öte yandan Gebzespor’a desteğin maddi kaynakla sınırlı kalmamasını savunup kulübün kurumsal kimliğe kavuşması için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirtti.

KULÜBÜN BORCU YOK

İYİ Partili Meclis Üyesi Birol Elüstü, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e Gebzespor’un kendisi için ne ifade ettiğini sorunca Başkan Büyükgöz, 20 Mayıs 1955’te kurulan Gebzespor’un 66’ncı kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlandıklarını belirtip Gebze’de başka amatör spor kulüplerinin de yer aldığını ancak Gebze’yi spor alanında temsilin Gebzespor’da olduğunu söyledi. Mor beyazlıların bu sezon pandemi koşulları ve belirsizliğinde askıda kalan Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ettiğini hatırlatan Büyükgöz özetle, “Kulüp tüm borçlarından kurtulmuş durumdadır. Yapılandırılan vergi, SSK borçları ise yapılandırma takviminde, düzenli ödenmektedir. Bu sezon, bu yıl için yüksek meblağlı bir desteğe ihtiyacı yoktur.  Önümüzdeki sene yine değerlendiririz” dedi.

AKP’li meclis üyesi Sadık Güvenç, 500 bin lira tutarındaki destekte Gebzespor’a verilecek destekle diğer kulüplere verilecek destek miktarının net olarak belirlenmesini istedi ancak Güvenç’in önerisi kabul görmedi. CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Başçiftçi ise sanayi kuruluşlarından kulübe destek aktarımı için çalışma yapılması gerektiğini savundu. AKP’li Meclis Üyesi Hasan Soba, aynı zamanda Hasköy Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı olan Başçiftçi’ye siteden kulübe yardım aktarılmasını önerirken Başçiftçi, “Hallederiz” diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.