Gebze’nin gönüllü turizm  rehberi: Rotasızlar 2 yaşında

Gebze’nin gönüllü turizm rehberi: Rotasızlar 2 yaşında

2019 yılında Nusret Acur’un önderliğinde kurulan Rotasızlar Gezi Kulübü gittiği her kentte o kenti tanıyor. Oralarda olan bitenin Gebze’de olunabilirliğini sorgulayıp Gebze’yi tanıtıyor.

Gebze’de 2019 yılında kurulan ancak gezi ve çalışmaları pandemiye takılan Rotasızlar Gezi Kulübü gittiği her il ve ilçede hem Gebze’yi tanıtıyor. Hem de o kenti gerek gezerek, gerekse atanmışı seçilmişiyle mülki amirleriyle görüşerek o kentlerde gördüğünün Gebze’de de hayata geçmesi için çaba sarf ediyor. İkinci yılını geride bırakan kulüp bu zamana kadarki ömrünün yarısını pandemi kısıtlamalarına takılarak geçirse de amacı doğrultusunda önemli işler yaptı. Rotasızlar’ı kurucu üyelerinden, Gebze Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü ile konuştuk: 

TARİHİ YERLERİNİ GEZİP

LEZZETLERİNİ TADIYORUZ

“Sosyal medyadan da paylaştığımız gezilerimiz ve kuruluş amacımız doğrultusunda gittiğimiz yerlerde önceliklerimiz tarihi yerlerini gezmek. Kahvaltı ve öğlen yemeği öğünlerinde yöresel lezzetlerini tatmak.

KENTİN ŞECERESİNİ ÇIKARTIYORUZ

Ardından kentin belediye başkanı başta olmak üzere idareciler ile bir araya gelip o kentte  altyapıya üstyapıya dair neler yapılmış. Trafik durumu nasıl. İdarecileri dinleyip kentin şeceresini çıkartıp not alıyoruz. 

VE PROJE ÜRETİMİ

Eskişehir’de deniz yok ama ama yapay deniz yapılmış. Gebze’de deniz var ama faydalanamıyoruz. Proje üretme noktasında da ona göre de talebimiz, isteğimiz oluyor. Yani amaç sadece gezmek değil.”

ekip-010.jpg

SİYASETÇİ AĞIRLIKLI: İYİ Parti Gebze İlçe Kurucu Başkanı ve İl Teşkilat Başkanı Nusret Acur’un başkanlığını üstlendiği grubun kurucuları arasında Gebze Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü, İYİ Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Nazlı ve il yöneticisi Özhan Öztürk, son yerel seçimde AKP’den Gebze Belediye Başkan aday adayı olan gazeteci ve MHP Gebze İlçe eski Başkanı Yüksel Ercan, hukukçular Kadir Büyükgöz ve Burak Aytaş,  İYİ Parti Gebze İlçe kurucu yönetiminden iş insanı Güven Altay ile birlikte Aydemir Özcan var.

koray.jpg

TATLI TESADÜFLER: Pandemide ikinci dalganın ve sıkı tedbirlerin henüz başlamadığı 2020 yılının ekim ayında İzmir’in ilçelerini gezen ekip Foça’da İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile karşılaşırken anı bu fotoğraf karesiyle ölümsüzleştirdi.

**

Ermenek modeli

Eskihisar’a çok uygun

 

Türkiye’nin il ve ilçelerinden olan biteni Gebze’ye aktarıp Gebze’yi de Türkiye’ye tanıtmayı amaç edinen Rotasızlar Gezi Kulübü bu amaç doğrultusunda sadece misafir olmadı, ev sahipliği de yaptı. Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın da memleketi Karaman’ın Ermenek İlçesi’ni ziyarette İYİ Partili Belediye Başkanı Atilla Zorlu tarafından ağırlanan heyet Başkan Zorlu’yu Gebze’de misafir etti. Birol Elüstün’ün Ermenek izlenimleri şöyle:

KANYONDA İSKELELER VE GEMİ

“Çok güzel kanyonların yer aldığı Ermenek’te yapay iskeleler oluşturup gemi alınmış. Halk ücreti karşılığında gemiye binip kanyonları, doğayı geziyor. Orada güzel temiz havasını alıp çayını simidini tüketiyor. Kanyonları görüyor. Ermenek bu yapısıyla aynı zamanda turist çekiyor. Mükemmel doğası olan küçük bir ilçemiz.”

ESKİHİSAR’DA VARLIĞI

YOKLUĞU BELİRSİZ BİR TEKNE

Ermenek’e kıyasla “derya deniz” diye tanımlanır boyutta doğaya, Eskihisar’a sahip Gebze’de ise varlığı yokluğu bir balıkçı teknesinin yer aldığına dikkat çeken aynı zamanda Mehmet Erder başkanlığındaki Gebze Eskihisar Su Sporları ve Yelken Kulübü’nün yöneticisi olduğunu kaydeden Elüstü şöyle devam etti:

KÜÇÜK HAVUZLARDA EĞİTİM

“Ermenek’ten de esinlenerek ufak projemiz vardı. Adnan Köşker’in belediye başkanlığı döneminde Gebze Belediyesi’nden Yeşil Vadi’nin olduğu noktada küçük küçük havuzlar istedik. Bu havuzları dalgakıran ile kapatılıp gençlere, her yaş grubuna dalgıçlık, yüzme, sualtı hokeyi, su topu, kürek gibi eğitimler verecektik ama o havuzları belediyeye yaptıramadık.

TEKNEYLE İZMİT, YALOVA

Öte yandan Eskihasar’a da Ermenek’te olduğu gibi tur tekneleri aldırıp buradan Yalova tarafına, İzmit tarafına geziler yapabiliriz. İnsanlar sosyalleşir.”

MARMARA İLE KARADENİZ

BİRLEŞİR Mİ? TARTIŞMALIYIZ

Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu’nun Gebze’yi ziyaretinde kendisine, “Marmara ile Karadeniz’i nasıl birleştirebiliriz?” sorusunu da yönelttiğini kaydeden Elüstü, “İstanbul’a kanal yapıyorlar, bunu da yapsınlar. Ay’a gidiyoruz madem, bunu da yapalım. Olabilir. Nasıl bir şey olur, tartışılır” diye konuştu.

kanyon.jpg

 

TOROS DAĞLARI ARASINDA: Karaman'ın Ermenek ilçesinde iki tarafı Toros Dağlarıyla oluşan Nadire Kanyonu, doğa tutkunların yeni gözdesi oldu. Rengi nedeniyle halk tarafından Turkuaz Gölü olarak adlandırılan Ermenek Barajı'na akan suların da kanyondan geçmesi nedeniyle, kanyon içinde tekneyle geziliyor. (Kaynak: CNN)

 

atilla-zorlu.jpg

ZORLU’YU GEBZE’DE AĞIRLADILAR: Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Gebze’ye davet üzerine 7 Kasım 2020’de İYİ Parti GİK Üyesi ve Kocaeli eski Milletvekili Cumali Durmuş ile birlikte geldi. İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü ve yönetimi ile Rotasızlar Gezi Kulübü kurucuları tarafından ağırlandı.

**

Gebze niye mini

Eskişehir olmasın

 

eskisehir.jpg

“Ana amacımız seyahat ve gezi ama aynı zamanda Gebze’yi tanıtıp diğer taraftan o gezilerden deneyimle Gebze’ye değer katmak” olan Birol Elüstü ve arkadaşlarının yolu Eskişehir’i illakin düşmüş: “Eskişehir’de akşam yemek yemeye yer bulamadık. Gece yarılarına kadar herkes dışarıda. Kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Alt yapısı, trafiği, sanayisi mükemmel. Gebze niye mini bir Eskişehir olmasın.”

GÜNDE ÜÇ DÖRT SAAT UYUYORUZ

Türkiye’nin her tarafında bilinen bir ekip olduklarını, gittikleri kentlerde diyaloğu kendileri gibi bağımsız yapılanmalar veya dernekler üzerinden kurduklarını belirten Elüstü, “Ekseriyetle otomobille seyahat ediyor, günde üç dört saat uyuyup zamanı çok verimli değerlendiriyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.