Gebzeli 200 çiftçiye 800 bin TL destek

Gebzeli 200 çiftçiye 800 bin TL destek

Lütfi Efil, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gebze de seraların yoğun olarak bulunduğu Denizli, Cumaköy, Kadıllı ve Ovacık mahallelerinde incelemelerde bulundu. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Lütfi Efil, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gebze de seraların yoğun olarak bulunduğu Denizli, Cumaköy, Kadıllı ve Ovacık mahallelerinde incelemelerde bulundu. Arazi fiyatlarının aşırı değer kazanması, konut ve sanayi alanları içerisinde kalması tarımsal üretimi zorluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise çiftçilerin üretim yapması için Gebze'de birim alandan en fazla üretim imkânı veren örtü altı yetiştiriciliğini destekleyerek çiftçileri teşvik ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü Gebze’de yaklaşık 200 çiftçiye 800 Bin TL tarımsal desteklemede bulundu. 180 çiftçinin toprak analizi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce karşılandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ziraat mühendisleri ve veteriner hekimleri çiftçilere yerinde tarım danışmanlığı hizmeti veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.