Gebze’den Suriye’ye 10 yardım tırı
Gebze Belediyeler Birliği’nin katkıları ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi iş birliğinde oluşturulan 10 adet yardım tırı, Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle Gebze’den dualarla Suriye’ye uğurlandı.
Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda dün gerçekleşen 10 tırdan oluşan konvoyun uğurlama törenine; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vakıf yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
“BU GÖREV BİZİM OMUZLARIMIZDA’’
Gebze Osman Yılmaz Cami Müezzini Ramazan Yöndemli’nin yaptığı Kur'an tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler “Bugün 2021 yılının 61. tırını göndermiş olacağız. Bugün 10 tane tırımızı İdlib’e, oradaki gönül coğrafyamıza, mazlum kardeşlerimize, oradaki yetimlere, savaş mağdurlarına gönderiyoruz. Maalesef dünya bu savaşa seyirci kalıyor. Zalimlerin zulmüne karşı sessiz kalan dilsiz şeytanlar oluyorlar. Biz tarih boyunca mazlum coğrafyaların ve İslam âlemlerinin hamisi, önderi, abisi, büyüğü olmuşsak bundan sonra da bu görev bizim omuzlarımızdadır. Bu tırlara nakit olarak veya eşya olarak destek olan hayırseverlere, iş adamlarımıza, belediyelerimize, büyükşehrimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların akabinde İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı dua sonrasında Suriye’deki yüz binlerce yetim, çocuk, kadın, ihtiyar ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere yardım malzemesi yüklü 10 tır uğurlandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.