Gebze’deki okullarda hizmetli sıkıntısı!

Gebze’deki okullarda hizmetli sıkıntısı!

İŞKUR üzerinden hizmetli çalışan temin eden okullarda istenilen elaman bulunamadığından temizlik başta olmak üzere birçok konuda sıkıntı yaşanıyor.

Gebze’deki birçok okulda çalışacak hizmetli bulunmadığı için sıkıntı yaşanıyor. Bilindiği gibi okullarda hizmetli alımı 1-2 kişi olmak üzere İŞKUR üzerinden yapılıyor. Bir okulda ise en az 4 hizmetlinin çalışması gerekiyor. Öteki hizmetlilerin okul tarafından alımı yapılıyor ve maaşları ödeniyor.

İŞKUR’un okullarda çalışacak hizmetliler için belirlediği koşullar şöyle: haneye en fazla 17 bin 200 TL maaş girmiş olması daha önceden İŞKUR’dan hizmet almamış olması, okul çevresinde ikamet etmesi ve ailede başka SSK’lı veya çalışan olmaması.

Buna göre okullarda İŞKUR üzerinden alınan hizmetli ancak 1 eğitim dönemi çalışabiliyor. Aynı hizmetli okulda 2. Yıl için çalışamıyor.

VELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR

Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan öğrenci velileri şunları söyledi, ‘’Okullarda hizmetli çalışan eleman temininde sıkıntı var. Hizmetli olmadığı için okullarda temizlik başta olmak üzere birçok iş yapılamıyor. Okullar bir iki çalışan İŞKUR üzerinden elaman temin ediyor fakat aynı elaman 2. Yıl çalışmasına izin verilmiyor. Ayrıca iş başvuruş yapanlardan ailede başka çalışan olmaması koşulu da çalışacak kişiler tarafından kabul görmüyor. Yine okullarda en az 4 hizmetli çalışması gerekiyor, kalan 2 hizmetlinin maaşı okul tarafından karşılanıyor.

İŞKUR’un hizmetliler için istediği koşulların yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Bu şartlarla çalışan bulunması zor’’.

Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.