Gebze’de yeni bir taciz iddiası

Gebze’de yeni bir taciz iddiası

Meryem Hakan adlı genç kadın şikâyetçi olmak için başvuruda bulundu Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nda tacize uğradığı iddiasında bulundu

iddia-1.jpg

Gebze’de yeni bir taciz iddiası. Gebze Kadın Platformu’nun Pelitli’de saldırıya uğrayan Ayşegül Aydın için düzenlediği basın açıklamasını takip eden Meryem Hakan adlı kadın Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı kaleminde, polis memuru H.A tarafından tacize uğradığını iddia etti. Aleyhinde görevli memura mukavemet, hakaret ve tehditten dava açıldığını kaydeden Meryem Hakan, kendi şikâyetinin işe davaya dönüşmediğini kaydetti. Meryem Hakan meydandaki açıklama esnasında özetle şunları söyledi:

“Benim adıma düzenlenen sahte mühürlerle ilgili savcılığa şikâyette bulunmuştum. İlgili savcı, ‘Bununla ilgili hiçbir şey yapmayacağım’ dediği için ben de Başsavcı ile konuşmaya gittim. İlk etapta görüştürüleceğim söylendi, daha sonra görüştürülmedim. Oradan dışarıya çıkartılırken polis tarafından taciz edildim.

iddia-2.jpg

Şikâyette bulundum ama hiçbir şey yapılacağına inanmıyorum. Taciz edildikten sonra kurtulup elime bir kalem aldım. Zaten yine akabinde yine bana taciz edeceği için, o kalemin boyutu kırıldığında taciz edildiğim yerleri delil olduğu için kalemi onun elinden aldım. Kalem kırıldı. O da aynı şekilde taciz etmeye devam etti. Delillerim de yanımda. Bu konuşma kadını koruyan bir konuşma olduğu için burada anlatmak istedim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.