Gebze’de Vaka  sayısı yoğun

Gebze’de Vaka sayısı yoğun

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka artışının Türkiye geneli ile aynı seyrettiğini belirtti, Gebze Bölgesi’nde vaka sayısının yoğun olduğuna dikkat çekti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka artışının Türkiye geneli ile aynı seyrettiğini ifade ederek, vaka sayısının Gebze Bölgesi’nde yoğun olduğunu söyledi. Pehlevan, salgına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü de belirtti.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 264

Sağlık Bakanlığı iki haftadır korona virüs vaka sayılarını il bazlı açıklamaya başladı. İlk hafta haftalık 88,19’luk oranla ortalama 1761 olan vaka sayısı bu hafta 92,53’lük orana yükseldi ve 1848’e ulaştı. Günlük vaka ortalaması ise 251’den 264’e yükseldi.

Vaka sayılarının artmasını değerlendiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka artışının Türkiye geneli ile paralel seyrettiğini kaydetti. Vaka sayısının Gebze Bölgesi’nde yoğun olduğuna dikkat çeken Pehlevan, tüm vakalara mutasyonlu virüs vakası gibi bakarak önlem aldıklarını ifade etti.

GEBZE’DE ARTIŞ FAZLA

Gebze bölgesinde artışın diğer ilçelere göre daha fazla olduğunu söyleyen Pehlevan, “Bu  bölgede işçi yoğunluğu ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle artışın fazla olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız testlerde virüs yoğunluğu olan noktalardaki kişileri yurtlarda karantinaya alıyoruz. Her vakaya mutant virüs vakası olarak bakıyor ve önlemlerimizi ona göre alıyoruz. Şu anda hastaneye yatışta, yoğun bakım doluluğunda ve zatürre sayısında artış yok” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.