Gebze’de tarih sempozyumu yapılacak

Gebze’de tarih sempozyumu yapılacak

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kent tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Kocaeli’nin tarih külliyatının...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kent tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Kocaeli’nin tarih külliyatının oluştuğu sempozyumların dördüncüsü bu yıl “Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu- IV” adıyla 24-26 Mart tarihleri arasında Gebze’de yapılacak. 159 akademisyenin 125 tebliğ sunacağı sempozyuma bu yıl 50 profesör, 16 doçent, 57 doktor ünvanlı akademisyen katılacak.

 159 AKADEMİSYENDEN 125 TEBLİĞ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından; Kocaeli tarihini ve kültürünü canlı tutmak, kurucu beyleri genç nesillere tanıtmak ve milli-manevi değerlere dayalı tarih şuuru oluşturmak ana teması ile gerçekleştirilen “Kocaeli Tarihi ve Araştırmaları Sempozyumları”  bu yıl Çoban Mustafa Paşa’nın adına düzenlenecek. Gebze merkezli olarak gerçekleştirilecek sempozyuma bu yıl 5‘i yabancı olmak üzere 289 bildiri başvurusu yapıldı ve 159 akademisyenin 125 tebliği kabul edildi. Sempozyuma 93 farklı üniversite ve kurumdan başvuru oldu. Çin, Macaristan, Mısır, Kırgızistan, İtalya ve Hollanda’dan 8 yabancı akademisyen de sempozyumda bildiri sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.