Gebze'de tahmini bütçe 370 milyon TL

Gebze'de tahmini bütçe 370 milyon TL

Gebze Belediye Meclisi, 2020 yılı ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda 2021’in tahmini bütçesini karara bağladı. Gelirde, giderde 370 milyon TL

Gebze Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti.

2021 yılı tahmini bütçesi gerek gelir gerekse giderde 370 milyon TL olarak, oy çokluğuyla onandı.

Meclisin ilk gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 Mali Yılı Performans Programı taslağı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Bu esnada CHP Grubu adına grup sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan söz aldı. CHP Grubu ilk oturumda rapora çok sayıda öneride bulunmuştu. Ancak o önerilerden biri dahi 2021 yılı mali performans programında yer almadı. Çalışkan’ın ardından Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak söz alarak Çalışkan’ın eleştirilerini yanıtladı. Çakmak da CHP Grubu’nu eleştirdi.

Öte yandan Yaşar Çakmak’ın kimi sözleri CHP’lilerin tepkilerini çekti. Bu esnada CHP ve AKP Belediye Meclis üyeleri arasında sert sözlü tartışmalar yaşandı. Tartışmalara meclise başkanlık eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz sözlü müdahalede bulunarak tartışmaların uzamasını önledi.

Aynı gündem maddesine dair –kısaca- Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AKP BMÜ Avukat Güler Şahin Gençay söz aldı.

Çakmak ve Gençay’ın sözlerinin üzerine CHP’li Çalışkan yanıt hakkı olduğu gerekçesiyle yeniden söz aldı.

(Detaylar haber edilecek)

Öte yandan performans programı ekim ayı olağan toplantısı ilk oturumunda –kısaca- Fırsat Eşitliği Komisyonu’na havale edilmişti. Gündemin ilk maddesinde bu komisyonun raporunun ismen yer almadığı görüldü. Komisyonun başkanı AKP Meclis Üyesi Avukat Güler Şahin Gençay gazetemizin sorusu üzerine, “Komisyonumuza o rapor öneri alınması anlamında sevk edildi. Yani gündem maddesinde komisyonumuzun isminin yer almamasında bir aykırılık yok” dedi.

2021 yılı mali performans programı görüşmelerin ardından oy çokluğuyla onaylandı.

Gündemin ikinci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün belediyeye ait 2021 Mali Yılı Bütçe Tasarısı ve buna bağlı olarak gelir tarifesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Gündemin üçüncü maddesinde belediye mülkiyetindeki parsellerin kamulaştırma işlemlerinde kullanılmak üzere takasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Gündemin dördüncü maddesinde ise CHP Grubu’nun 2021 Mali Yılı Performans programı önerilerine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek karara bağlandı. (Haber Merkezi)

 

 

Meclisi CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu da takip etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.