GEBZE’DE SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRMÜŞTÜ: Bir anlık öfke ile ateş ettim!

GEBZE’DE SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRMÜŞTÜ: Bir anlık öfke ile ateş ettim!

Gebze’de Dürdane Kaya'nın, kendisini rahatsız eden şahıs tarafından cadde ortasında 4 el ateş edilerek öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. Sanık, iddianamede yer alan ifadesinde, "Amacım konuşmak olsa da Dürdane'yi görünce sinirlendim ve bir anlık öfke ile ateş ettim" dedi.

Gebze Güzeller Mahallesi Bağdat Caddesi'nde 24 Mayıs 2023'de meydana gelen olayda, 3 çocuk annesi ve 2 torun sahibi Dürdane Kaya (45), cadde üzerinde karşılaştığı Erdoğan Y. (50) tarafından tabanca ile vuruldu. 4 el ateş edilen Dürdane Kaya hastaneye kaldırıldı. Zanlı ise olayın ardından kaçtığı ara sokakta yakalandı. Erdoğan Y. tutuklandı, Dürdane Kaya ise kaldırıldığı hastanede 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

AİLENİN TALEBİ ÜZERİNE DURUŞMA GİZLİ YAPILDI
Hakkında "Kadına karşı kasten öldürme", "Silahla tehdit", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından dava açılan tutuklu sanık Erdoğan Y., Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Dürdane Kaya'nın ailesi, tutuklu sanık Erdoğan Y., tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Kaya'nın aile avukatının talebi üzerine duruşma gizli yapıldı. Sanığın savunmasının ardından tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN
Öte yandan, olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Dürdane Kaya'nın yengesi ve çocukları ile sanık Erdoğan Y'nın ifadeleri yer aldı. Kaya'nın yengesi Y.A. ifadesinde, sanık Erdoğan Y'nin 1 yıl önce Dürdane Kaya'nın evine gelerek, mobilya montajı yaptığını söyledi. Erdoğan Y'nın, Dürdane Kaya'nın eşinin vefat ettiğini öğrendiğinde oğlu ile arkadaş olduğunu ifade eden Y.A., "Dürdane'nin dul olduğunu öğrenmesi üzerine oğlu Mustafa ile ilişki kurarak arkadaşlık ortamı oluşturdu. Erdoğan, Dürdane'ye bekar olduğunu, evlenmeyi istemesi halinde kendisine talip olduğunu söylemiş. Dürdane ise Erdoğan'ın arkadaşlık teklifini kabul etmemiş ve evlenmeyi düşünmediğini söylemiş. Bu konuşmaları Dürdane'nin bana anlatması üzerine biliyorum" dedi.


"HİÇBİR ŞEY DEMEDEN SİNİRLENEREK DÜRDANE'YE ATEŞ ETTİM"

İddianamede, tutuklu sanık Erdoğan Y. olaydan yaklaşık 1 ay önce Dürdane Kaya'nın kendisiyle iletişim kurduğunu belirterek, "Dürdane bana, 'Çocuklarımız evlensin beni bekle. Ben seninle evlenmek istiyorum' dedi. Y.A. bizi ayırmak istedi. Uzaklaştırma kararından sonra Dürdane ile hiç görüşmedim. Dürdane'nin her ayın 24'ünde ev parası yatırmak için Gebze Belediyesi'ne gittiğini biliyordum. Olay tarihinde amacım Dürdane ile oturup konuşmaktı. Dürdane'nin bana ters bir şey söylemesine karşın yanıma rahmetli babamın tabancasını aldım. Olay yerine gidince Dürdane ile Y.A. bana doğru geldi. Yanlarına yaklaştığımda hiçbir şey demeden sinirlenerek Dürdane'ye ateş ettim ve uzaklaştım. Amacım konuşmak olsa da Dürdane'yi görerek sinirlendim ve bir anlık öfke ile ateş ettim" dedi.

SANIĞIN TELEFONU İNCELENDİ
İddianamede, sanığın telefonunda yapılan incelemede, Dürdane Kaya ile Erdoğan Y. arasında 1 Nisan 2022 ile 3 Mart 2023'e kadar bin 922 görüşme ve SMS kaydı bulunduğu kaydedildi. Sanığın Dürdane Kaya'nın evine mobilya kurulumu için gittiği ve Kaya'nın bekar olduğunu söylemesi üzerine görüşmeye başladıklarının belirtildiği iddianamede, Dürdane Kaya'nın bu durumu çocuklarından gizlediği, ilişkinin müşteki Y.A. tarafından bilindiği, maktul ve sanığın uzun sayılabilecek 3-4 yıl gibi bir süre telefonla görüştükleri vurgulandı.

ISRARLA GÖRÜŞMEK İSTEMİŞ
İddianamede, sanığın eşinden boşanıp Dürdane Kaya ile evlenmek istediğini söylediği ancak çocuklarının rızasının bulunmaması sebebiyle Kaya'nın teklifi kabul etmediği, Erdoğan Y'nın ise ayrılığı kabullenmediği ve ısrarla görüşmek istediği ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.