Gebze’de sivil toplumdan alternatif 19 Mayıs kutlaması

Gebze’de sivil toplumdan alternatif 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gebze’de CHP ve İYİ Parti ile birlikte sivil toplum örgütlerinin katıldığı alternatif program ile de kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gebze’de resmi törenlerin yanı sıra sivil toplumun alternatif programı ile de kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda, Gebze Belediye hizmet binasının yanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen alternatif programa siyasi partilerden CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile sendikalardan Eğitim-Sen ve Eğitim-İş, sivil toplum örgütlerinden ADD, ÇYDD, Gebze Kent Politikaları Derneği ve BİLKAR’ın başkan, yönetici ve üyeleri katıldı.
CHP Gebze Gençlik Kolları üyelerinden Serhat İçer’in sunduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemi üzerine konuşmalar ile sürdü. Emekli Tarih Öğretmeni Gazi Aydoğdu’nun Atatürk’ün Samsun’a çıkışına dair tarihi bilgilendirmesinin ardından İnönü Çamlık Parkı içinde, “Bağımsızlık benim karakterimdir” adlı fotoğraf sergisi gezildi. Etkinlik esnasında aşıkların sazları eşliğinde türkü dinletisi gerçekleşti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.