Gebze'de Semt Evi açıldı

Gebze'de Semt Evi açıldı

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Semt Evlerinden biri daha bugün Gebze Mevlana Mahallesi'nde İrfan Ertel'in Maden ve Metal İşçileri sergisiyle açıldı.

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Semt Evlerinden biri daha  Gebze Mevlana Mahallesi'nde açıldı. Mevlana Semt Evi açılışı, İrfan Ertel'in Maden ve Metal İşçileri sergisiyle başladı. Ertel bugün açılışta yer almaktan duyduğu mutluluğu ve gururu paylaştı. 

Ertel'in ardından sözü TKP Parti Merkez Konseyi üyesi Aydemir Güler aldı. Konuşmasında Semt evlerinin kuruluş amacına değinen Güler, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün buraya gelenler resimlere bakarken burada ne anlatılmak isteniyor diye soruyor, bir işçi bu resimdeki benim diyor. Semt evi bu. Burası bir mahalle. Diğer sol partiler ne yapar bilmem ama biz dışarıdan seslenmiyoruz emekçilere, mahallelerdeyiz, buradayız.  Başka herhangi bir kurumun başka herhangi bir partinin, herkesin kendine ait çıkarı olabilir, ben buradan ne kazanacağım diye bakabilir. Komünistlerin farkı budur. Komünistlerin kendilerine ait çıkarları yoktur. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların yararı neyse komünistlerin çıkarı budur. Başka bir şey bilmeyiz biz. Aklımız da ermez. Bizim yapmak istediğim şey bu, semt evi bu.

İŞÇİLERİN PARTİSİYİZ

Dünyada 15 dakikada bir işçi ölüyor, biz o 15 dakikada bir öldürülen işçilerin partisiyiz. Onların hayatta kalmasından başka bir çıkarımız yok. Biz bir ay sonra seçim olacakmış gibi çalışmaya devam ediyoruz, semt evleri açmaya başladık. Şimdi burada açıyoruz ve her yerde açacağız. Bu insanlar, emekçiler bu semt evlerine gelecekler ama sadece resim görmeye değil aynı zamanda resim yapmaya da gelecekler. TKP burada ‘Biz buraya geldik buranın insanlarıyla güzel işler yapıyoruz’ demek için semt evleri açıyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarımın emeğine sağlık, biraz önce o resimdeki işçi benim diyen arkadaş buranın sahibidir.” Aydemir Güler sözlerini TKP saflarında 1 Mayıs’a çağrıda bulunarak noktaladı.

Etkinlik İrfan Ertel’in müzik dinletisi ve sohbetlerle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.