Gebze’de sefalet ve  yoksulluk artıyor

Gebze’de sefalet ve yoksulluk artıyor

TİP Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkanı Adayı Erkan Baş, “Gebze milyonluk nüfusu ile işçi kenti olmasına karşın yoksulluk ve sefalet her geçen gün artmakta. Gebze’yi patronlara bırakmayacağız. Gebze’yi işçiler yönetecek.’’dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkanı Adayı Erkan Baş ile TİP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Doç. Dr. Hakan Koçak'ın katılımlarıyla Gebze-Darıca İşçi Buluşması gerçekleştirildi.

Yılmaz Düğün Sarayı’nda gerçekleştirilen buluşmaya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı akademisyen Mahmut Hakan Koçak, parti meclis üyeleri Anıl Denizci ve Deniz Gülşen, İl Başkanı Umut Yaşar Özgen, ilçelerin belediye başkan ve meclis üyesi adayları ile partililer katıldı.

TİP Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkan adayı Erkan Baş şunları söyledi:
‘’Benim Gebze Belediye Başkanlığı’na ihtiyacım yok. Gebze Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmaya talip değilim ben burada. Benim buradaki adaylığımın anlamı Gebze'yi işçilerin yönetmesine aracı edebilir miyiz? Gebze’de alın teriyle yaşayan insanlar var. Bu ülke sizin gibi kodamanlardan ibaret değil. Bu ülke patronlardan ibaret değil. Bunun için aday oldum. Gebze milyonluk nüfusu ile işçi kenti olmasına karşın yoksulluk ve sefalet her geçen gün artmakta. Gebze’yi patronlara bırakmayacağız. Gebze’yi işçiler yönetecek.

ARTIK BU GİDİŞATA SON VERELİM
Buradan bütün sendikalara, emek örgütlerine, meslek örgütlerimize çağrı yapıyorum. Mesela hemen yarın sabah belediye meclisi işlerinizi birlikte hazırlamalıyız. Gebze'deki her işçi arkadaşımız bizim Gebze'yi yönetmeye talip olmamıza ortak olmalı. Hep birlikte Gebze'yi yönetmeye aday olduğumuzun herkes bilincinde olmalı. Her arkadaşımız eğer ben belediye başkanlığına adayım diye düşünürse biz bu seçimleri kazanabiliriz. Buradan bunun sözünü veriyorum. Kapı kapı sokak sokak dolaşacağız, yoksulluğun nedenini anlatacağız. Dünyaya örnek olacak belediyecilik göstereceğiz. Gelin, işçiler, gençler, kadınlar, bir adım öne çıkın. Artık bu gidişata son verelim.’’

BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI
Toplantıda adaylarda açıklandı. TİP İzmit’e Çiğdem Kandemir, Gölcük’te ise Fazilet Beray Topçu aday gösterdi.
Alican Uçar (Gebze) , İsmet Tunaboylu (İzmit) ve Sinan Teksoy (Derince) Belediyeleri’ne meclis üyesi olarak açıklandı.

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.