Gebze’de örtülü dağıtım: Alamayan duymasın

Gebze’de örtülü dağıtım: Alamayan duymasın

Milli Eğitim, 2020’nin 9 aylık sorununda 2020’nin son günüokullardan, “Uzaktan eğitime erişemeyenler” listesi istedi. “Alamayan duymasın” misali sınırlı sayıda öğrenciye tablet dağıtıldı. Eğitim-İş, “Tüm öğrencilere ne zaman dağılacaksınız? diye sordu"

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube’nin iddiasına göre Gebze’de tablet dağıtım yetersiz sayıda, örtülü gerçekleşti. 2020’de uzaktan eğitime başlangıç ile birlikte yaşanan sorunda “Uzaktan eğitime erişemeyenler” listesi 2020’nin son günü istendi. Bülent Metin başkanlığındaki şubenin 2020’yi eğitimi merkeze alarak yaptığı değerlendirmede, “Şehrimizde yaşayan tüm öğrencilerin uzaktan eğitime erişmesi için gereken tabletleri hangi tarihe kadar dağıtacaksınız?” diye soruldu. Yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

“YETERLİ” DİYEMİYORUZ

 

“2020 yılı, ‘başımıza artık daha ne gelebilir’ sorusunu sorduğumuz, felaketlerle dolu bir yıl olarak tarihteki yerini aldı. Pandemi koşulları tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de olumsuz etkiledi. Bu olumsuzlukların toplumu en az derecede etkilemesi adına alınan tedbirler konusunda yeterli olduğumuzu söyleyebilecek durumda değiliz.

 

ÇÖZÜM, EĞİTİMİN TÜM

TARAFLARI İLE ARANMALI

 

2020 Mart ayı itibarıyla hayatımıza giren uzaktan eğitim ile sınavımız içler acısı. Alanda yapmış olduğumuz tespitler öğrenci ve öğretmenlerimizin neredeyse yüzde 70’inin uzaktan eğitimi sağlıklı bir şekilde yürütemediğini gösteriyor. Bu durumu Eğitim-İş olarak defalarca gündeme taşımamıza rağmen yıl boyunca kulağını tıkayıp göstermelik birkaç tablet dağıtan Milli Eğitim artık bu süreci sağlıklı yürütemediğini kabul ederek eğitimin tüm tarafları ile birlikte çözüm için bir araya gelmelidir.

 

UZAKTAN EĞİTİMDE SORUNU

YENİ Mİ ÖĞRENDİNİZ?

   

 2020'nin son günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerden altyapı sorunları nedeniyle uzaktan eğitime giremeyen öğrencilerin sayısını istemiştir. Bu durum tam Aziz Nesin öyküsüdür. Yılın son günü hangi tedbiri alacaksınız?

 

Sayın yetkililer tam 9 aydır öğrenciler uzaktan eğitime çeşitli nedenlerle ulaşamıyorlar. Bu sorun, sorunlardan sadece bir tanesidir. Bu sorunu yeni mi öğrendiniz? Aylardır sizi hem basın yoluyla hem resmi yazılarımızda uyarmadık mı?

 

Değerli yetkililer biz sizler için diğer sorunları da sıralayalım da öğretmenlere son dakika sormak durumunda kalmayın.

 

YETERLİ SAYIDA TABLET

NE ZAMAN DAĞITILACAK

 

  • Evinde tablet bilgisayar olmayan, hem de on binlerce öğrenci var. Sayısı sizde de var, daha önce okullardan bu sayıyı istediğinizi biliyoruz. Geçen hafta, ihtiyaçtan çok daha az miktarda tableti bazı çocuklara sessiz sedasız teslim ettiğinizi de biliyoruz. Şehrimizde yaşayan tüm öğrencilerin uzaktan eğitime erişmesi için gereken tabletleri hangi tarihe kadar dağıtacaksınız?

 

  • Evinde birden fazla öğrencisi olup da tableti yeterli olmayan aileler. Bu ailelerin öğrencileri gündemde bile değiller.

 

  • Ekonomik sebeplerle internet bağlantısı olmayan öğrenciler.

 

  • Bakanlığın yanlış uygulamaları sonucunda motivasyonunu kaybetmiş milyonlarca öğrenci.

 

SİZLER İZLERKEN HAYAT AKIP GEÇİYOR

 

Sizler bu sorunları izlerken hayat akıp geçiyor ve eğitimde fırsat eşitsizliği, geleceğimiz güvencesi gençlerimizde onarılmaz yaralar açıyor.

 

2020 kayıp bir yıl olurken 2021'e dair umutlar da tüketilmiştir. Şehrimizde eğitimi yönetenler süreci izlemek dışında bir şey yapmamışlardır.

 

Değerli yöneticiler 2020'nin son günü şeklen tespit edeceğiniz sorunlar sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz. Asıl olan çözüm üretmektir. Sizleri vakit geçirmeden çözüm üretmeye davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.