GEBZE’DE KISITLAMALARA DÖNÜLEBİLİR:  Kırmızıya ramak kaldı!

GEBZE’DE KISITLAMALARA DÖNÜLEBİLİR: Kırmızıya ramak kaldı!

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Gebze’nin vaka sayısının turuncu kategoride yüz binde 99 oranında olduğunu belirtti.

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu,  Gebze’nin vaka sayısının turuncu kategoride  yüz binde 99 oranında olduğunu belirterek, “Kırmızıya dönmemize az kaldı. Risk çok yüksek herkesin salgına karşı gerekli hassasiyeti göstermesini, kuralları uyması bekliyoruz ”dedi.

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu,  Gebze’nin turuncu kategoride yüksek riskli iller sıralamasında vaka oranın yüz binde 99 olduğunu belirterek, “Kırmızıya dönmemize az kaldı. Risk çok yüksek herkesin salgına karşı gerekli hassasiyeti göstermesini, kuralları uymasını bekliyoruz. ”dedi.

Gebze Yeni Haber Gazetesinin sorularını yanıtlayan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu,  ilçede denetimlerin aralıksız olarak yoğun şekilde devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

BİN KİŞİLİK DENETİM EKİBİ

“Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız koordinasyonunda denetimlerimiz ilçe sınırlarımız içinde çok sıkı bir şekilde devam ediyor. Covid-19 salgınına dönük yeni alınan tedbirlerin çok daha sıkı şekilde uygulanması için  bin kişiden oluşan bir ekip kuruluyor. Bu ekip AVM, kafe, eğlence yerleri, okul önleri, kalabalık olan her ortamda denetim gerçekleştirecek.  Bin kişilik ekip ilçenin dört bir yanında belirlenen çalışma programına göre hareket edecek.”

KIRMIZI SINIRINA ULAŞMAK ÜZEREYİZ

 İlçe Sağlık Müdürü Kadıoğlu Gebze’nin yüksek riskli turuncu kategoride olduğunu belirterek, “ Turuncu kategoride vaka oranda Yüz binde 99 aşamasındayız,  kırmızıya geçmek üzereyiz. Bunun için de herkese büyük görev ve sorumluluk düşüyor.  Kurallara uymazsak ve tedbirleri görmezden gelirsek Gebze çok yüksek risk grubu olan kırmızıya ulaşacak. Bu ise Gebze’de birçok kısıtlamayı beraberinde getirecek.  Bunun için tüm Gebzelilerin Covid-19’a karşı gerekli şekilde hassasiyeti göstererek maske-mesafe-hijyen kurallarına uymaları gerekiyor. ”dedi.

AŞILAMA YÜZDE 75 ORANINDA

Gebze’de aşılama oranı ile ilgili olarak bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, “ Gebze’de aşılama çalışmaları belirlenen gruplara göre yüzde 75 oranına ulaşmış durumda.  Aşılama programı ve takvimine göre aşılama işlemlerimiz sürecek. “dedi.

Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.