Gebze’de iki fabrikada daha grev kararı

Gebze’de iki fabrikada daha grev kararı

MESS ile BMİS arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık sürüyor. Gebze’de 14 Ocak’ta Sarkuysan ve Kroman’ın ardından 18 Ocak’ta Arpek Alüminyum ve Cengiz Makina’da da greve çıkılacak

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son toplantıdan da sonuç alınamadı. Birleşik Metal-İş Sendikası, grev kararı aldığı fabrikaları arttırdı. Gebze’de 14 Ocak’ta Sarkuysan ve Kroman’ın ardından 18 Ocak’ta Arpek Alüminyum ve Cengiz Makina’da da greve çıkılacak

YÜZDE 21'E YÜKSELTTİ

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Sendikamızla MESS arasında sürmekte olan ve grev aşamasına gelen Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin yenisi MESS’in çağrısıyla 5 Ocak Çarşamba günü yapıldı. Grev uygulamalarının başlamasına az kalınan bu aşamada MESS ücret teklifini ilk 6 aylık dönem için yüzde 21’e yükseltti. MESS’in önceki teklifi ilk 6 aylık dönem için yüzde 17 idi. Sosyal haklara ise daha önce sözleşmenin 1. yılı için verdiği yüzde 19,25 oranındaki artış teklifini yüzde 25’e yükseltti.

KABUL EDİLEMEZ

Son günlerde yağmur gibi yağan zam dalgası karşısında bu ücret artışları ile yaşamak mümkün değildir. Bu teklif, metal işçilerinin reel ücret kayıplarını gidermekten uzaktır.  Bu teklif, metal işçilerinin yoksulluk sınırında yaşaması ve çalışması demektir. En zor koşullarda, ölümüne çalışan metal işçilerinin bu zam oranını kabul etmesi beklenemez. Sendikamızın, metal işçilerinin talep ve beklentisine yanıt vermekten uzak bu teklifini kabul edemeyeceği açıktır. Metal işçileri, haklı talep ve beklentilere uygun yeni bir teklif beklemektedir.

33 İŞLETMEDE 11 BİN ÜYE İLE

Şimdi sıra, metal işçilerinin emekleri ile zenginleşen, yüksek oranlı karlar elde eden metal işverenlerinde. Aksi halde, 14 Ocak’tan itibaren yurdun dört bir yanında grev bayrakları dalgalanacaktır. Sendikamız Grup Toplu Sözleşmesinde örgütlü olduğu 33 işletme ve 11 bin üye ile yer almaktadır. Sendikamız tarafından, 4 işletmeye bağlı 8 fabrikada 14 Ocak 2022 günü için grev kararı alınmıştı. Bugün de 6 işletmeye için 18 Ocak 2022 tarihinde uygulanmak üzere grev kararı alınmıştır.

Yeni grev kararı alınan işletmeler:

Anadolu Isuzu (İstanbul)

Arpek Arkan Parça Alüminyum (Gebze-Kocaeli)

Cengiz Makina (Gebze-Kocaeli)

Demisaş Döküm (Bilecik)

Stow İzmit Üretim (Kocaeli)

Türk Prysmıan Kablo (Bursa)

Grev uygulanacak işyerleri kademeli olarak artacaktır.

Metal işçilerinin haklı mücadelesi giderek yükselecek ve haklarını alana kadar kararlılıkla devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.