Gebze’de iç denetim hayata geçiyor

Gebze’de iç denetim hayata geçiyor

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz muhalefet tarafından sıklıkla dile getirilen, iç denetim mekanizmasının önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini söyledi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz muhalefet tarafından sıklıkla dile getirilen, iç denetim mekanizmasının önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini söyledi.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 2018 yılı bütçesinin yüzde 70 oranında gerçekleşmesini ekonomik krizle hukuki engellere takılan tapu sorunundan kaynaklandığını söyledi. Büyükgöz; CHP Grubu’nun eleştirilerine verdiği yanıtta toplamda üç kadrosu olan iç denetim mekanizmasının da önümüzdeki günlerde işlevsel hale getirileceğini söyledi. Büyükgöz meclisteki konuşmasında özetle şunları kaydetti:
EKONOMİK KRİZ
“390 milyon TL tutarında hazırlanan bütçe yüzde 70 oranında gerçekleşmiş ama ülkede bu dönem içerisinde ekonomik krizler yaşanmıştır. Vergi tahakkuk ve tahsillerinde düşüşler yaşanmıştır. Vatandaşın başka öncelikleri olup vergilerini yatırmamıştır. 
TAPU SORUNU 
Bunun dışında belediye bir de bitirileceğini öngördüğü bazı kalemleri bitirememiştir. Bazı mahallelerde tapu sorununu çözüp, oradan yapacağı satış gelirini bu bütçe anlayışı içerisine koymuştur. Hukuki nedenlerden ötürü ötelenmiş, ancak mart ayından itibaren başlamıştır. Bu sorunlar bütün belediyelerde yaşanmıştır. Bu anlamda değerlendirirsek son derece yerinde olur.
GİDER GELİRİ AŞTI ÇÜNKÜ…
Gelirin üzerinde harcamada ise, hep söz konusu gelirlerin edinileceği kaygısıyla hareket edilmiş ama o gelirler edinilememiş. O gelir dönemine ilişkin olarak başlamış olan ihalelerin iptal edilmesi de mümkün olmuştur. 
HEP BİRLİKTE İFADE EDECEĞİZ
Gebze hepimizin. Doğruları hep beraber ifade edip eksik ve yanlışları da aynı şekilde seslendireceğiz. ‘Sadece bizde yaşanıyor’ diye bakarsak meseleye, hakkaniyet açısından birbirimizi üzmüş oluruz. CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde de yaşanıyor. Belediye başkanı ve ekibinin öngördüğü bir tablodur. Gerçekleşir, gerçekleşmez.
USULSÜZLÜK VARSA…
Ama harcamalarda bir usul eksikliği varsa da bunlar Sayıştay’ın, Danıştay’ın, İçişleri Bakanlığı’nın denetimlerinde; ilgililer hakkında sizin dediğiniz şekilde işlem yapılacaksa onların verecekleri layihalar (herhangi bir konuda görüş belirten yazı) doğrultusunda ilgili mercilere bu duyurular yapılacaktır. 
İHTİYAÇLARA HARCANDI 
Bu meselelerin üzerinde çok durmakta bizi bir yere vardırmaz. Sonuçta harcamalar bu kentin ihtiyaçlarına yapılmıştır. Usulleri; ihaledir, doğrudan temindir, bunlar ilgili makamların denetimlerinden geçer. Şayet görevi ihmal ve suiistimal varsa gerekli işlem yapılacaktır zaten. Biz istesek de, istemesek de olacaktır. İnşallah biz sizlerle yapacağımız bütçede gelirin gerçekleşmeyecek miktarını bu kadar açık tutmayız. Veya hayallerimizi sınırlı tutar, gerçekleşirse de ek bütçe yaparız. 
İÇ DENETÇİ 
İç denetçi kadromuz var ama şu ana kadar görevli bir iç denetçi yok. O konuda da önümüzdeki günlerde gerekli adım atılacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.