Gebze’de halk  otobüsü sıkıntısı!

Gebze’de halk otobüsü sıkıntısı!

Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu, koltuk kapasiteleri seyreltilmiş özel halk otobüslerinde fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde ayakta yolcu kapasitesinin 1/3 oranında olmasına karar verdi. Bu durum ise Gebze bölgesinde bazı hatlarda yolcu taş

Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu, koltuk kapasiteleri seyreltilmiş özel halk otobüslerinde fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde ayakta yolcu kapasitesinin 1/3 oranında olmasına karar verdi. Raylı sistem araçları, metrobüsler, belediye otobüsleri ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş özel halk otobüslerinde ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levhanın herkesin görebileceği şekilde asılmasına ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerlerin fiziki olarak işaretlenmesi belirtildi.  Gebze bölgesinde de özel halk otobüslerinde bu kural uygulanmaya başlandı.

 

GEBZE BÖLGESİNDE SIKINTILI BAŞLADI

Uygulamanın başlaması ile birlikte  Gebze bölgesinde  sabah ve akşam saatlerinde  yolculuk yapmak isteyen bir çok kişi uzun süre  halk otobüsü beklemek zorunda kaldı.  Ayakta yolcu kapasitesinin 1/3 oranında olması ile birlikte Gebze-Darıca arasında  sefer yapan  501-502 ve 503 halk otobüslerinde yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar halk otobüslerine binemedi. Uzun süre duraklarda otobüs beklemek zorunda kalan vatandaşlar ise ek sefer konulmamasına tepki gösterdi.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar halk otobüslerinde salgınla ilgili kararı desteklemekle birlikte ek sefer uygulanmasını isteyerek, “ Alınan karar doğru fakat ilave otobüs seferleri olmadığı için insanlar saban işlerine gidemiyor, yolculuk yapamıyor. UKOME ve ilgili makamların bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz ”dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.