Gebze’de Flor Vernik Uygulaması

Gebze’de Flor Vernik Uygulaması

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu  ‘Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Dişler, Neşeli Gülüşler’ Kampanyası hakkında konuşarak Gebze’de çocuklara uygulanan Flor Vernik Uygulamasını değerlendirdi.

Kadıoğlu yaptığı yazılı açıklamada ise  ; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi sürecinde konunun ehemmiyeti hakkında farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. ” dedi.
İlçe Sağlık Müdürü konuşmasına şöyle devam etti : ” Her sene olduğu gibi eğitim- öğretim dönemi içerisinde  60 ayını doldurmuş anasınıfı, ilkokul 1,2,3 ve 4 sınıf öğrencilerine sağlık personellerimiz tarafından gerçekleştirilen ağız - diş sağlığı taramaları ve eğitimlerin yanı sıra koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin en önemli faktörlerinden birisi olan “Flor Vernik” uygulamasını Gebze ilçemizde  bulunan tüm ilköğretim okulları öğrencilerine İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen diş hekimleri ve sağlık personelleri ile Okulların kapanacağı tarihe kadar ilköğretim öğrencilerine ulaşılmasını planladık.” dedi.
AİLELERİN ONAYI GEREKİYOR
Kadıoğlu,  her sene olduğu gibi ailelerin onay formunu imzalaması gerektiğini belirterek, “ Ailenin onay vermediği öğrencilere ise uygulama yapılmıyor. 8  yıl önce uygulanmaya başlanan Flor Vernik uygulamasının yanı sıra Diş Hekimlerimiz tarafından öğrencilerimizin diş taraması da yapılıyor ve ağız ve diş sağlığı eğitimi veriyoruz. Velisinin izin verdiği öğrencilerimize flor vernik uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda diş taraması ve ağız diş sağlığı eğitimi veriyoruz. Flor vernik uygulaması koruyucu ağız ve diş sağlığı tedavileri arasında yer alıyor. Yani çocuklarımızın dişleri çürümeden müdahale etmiş oluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.