Gebze'de Deneyap’ta ilk ders zili çaldı

Gebze'de Deneyap’ta ilk ders zili çaldı

Gebze Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim görecek geleceğin teknoloji yıldızları 100 Ortaokul 60 Lise öğrencisi için ilk ders zili çaldı.

Gebze Gençlik Merkezi Spor Salonundaki açılış ve oryantasyon tanışma programına, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlü İbrahim Aktürk, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Gebze İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, eğitmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış ve selamlama konuşmaları, sunumlar yapıldı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar Zoom üzerinden canlı bağlantı ile konuşma yaparak programda katılımcılara hitap etti.

“ÇOK ÜRETMELİYİZ”

Gebze ve komşu ilçelerde okuyan 100 ortaokul ve 60 Lise öğrencisinin 3 yıllık bir eğitim programına tabi olacağı ve 11 farklı modülde eğitimler yapılacak olan Deneyap Atölyeleri programında konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler, “T3 Vakfımızın,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın, TÜBİTAK'ın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın müşterek başlattıkları bu önemli projede sizler başarılı olup seçildiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Bizler Cumhuriyetin fertleri olarak çok çalışmalıyız. Çok üretmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var ‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.’ Alın teri olmadan akıl teri olmadan dünyada söz sahibi olmamız mümkün değil” dedi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.