Gebze’de Cumhuriyet coşkusu

Gebze’de Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet Bayramı, Gebze’de coşkulu törenlerle kutlandı. Kaymakam Güler, “Bu milletin yüreği, her daim birlik ve beraberlikten yana atmaktadır, atacaktır” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıldönümü, Cumhuriyet Bayramı Gebze’de coşkuyla kutlandı. Arapçeşme Mahallesi Kavak Caddesi, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki program Kaymakam Mustafa Güler, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ramazan Uydaş ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi üzerine konuşma Gebze Kaymakamı Mustafa Güler tarafından yapıldı. gorsel-001.jpg
EN UYGUN İRADE BİÇİMİ 
Kaymakam Güler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk karakterine ve geleneklerine en uygun irade olarak ifade ettiği yüksel ahlaki değerler ve niteliklere dayanan diriliş ve faziletin sembolü cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yılı kutlamanın gurur ve coşkusunu milletçe yaşadığımızı belirtti. Güler açıklamasında gençlere de seslendi:
GENÇLERE GÜVEN
“Değerli gençler. Yarınımızın teminatı sizlersiniz. Cumhuriyet idealini sizler yaşatacak ve ilerleteceksiniz. Ülkemizin dünyada büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedefe ulaşılmasını sağlamak kuşkusuz hepinizin en büyük hedefi ve idealidir. Sadece çalışmaya ihtiyacınız var. İnanıyorum ki bu azim ile cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te ülkemiz, dünyanın güçlü ve lider ülkeleri arasındaki yerini alacaktır.”
HOŞGÖRÜ İKLİMİ 
Güler açıklamasında ayrıca özetle şu görüşlere yer verdi: “Bizler bu coğrafya üzerinde farklı dil, din, inanç ve kültürleri bir arada tutan, yaşatan ve hoşgörü iklimini bu coğrafyada hâkim kılan büyük bir milletin fertleriyiz. Ülkemiz bulunduğu coğrafi bölgenin konumu itibariyle tarihin her döneminde savaşa, çatışmalara sahne olmuştur. Bu topraklar üzerinde planlar yapılmış, oyunlar oynanmıştır. Bunun sonucunda vatanımız çeşitli işgal girişimlerine maruz kalmış, milletimiz bu girişimleri her defasında bertaraf ederek büyük zaferler kazanmıştır. 
CANIMIZ PAHASINA
Ülkemizin her karış toprağında bir kahramanlık hikâyesi ve şehit kanı vardır. Ülkemizin en son karşı karşıya kaldığı, 2016 yılında yaşadığımız, istiklalimize kast etmek isteyen hain terör örgütünün ve onun işbirlikçisi olan iç ve dış düşmanları milletimizin vatan sevgisi, bir ve beraber olması sonucunda tarihe gömülmüştür. Vatanımızı canımız pahasına savunacağımızı dost düşman bütün dünya görmüştür. 
BARIŞ PINARI HAREKÂTI 
Bugün dünyada sözü geçen, bölgemizde barışın ve demokrasinin istikrarın sembolü güçlü bir devletiz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyinde, Fırat Nehri’nin doğusunda Barış Pınarı Harekâtı ile sınırlarımızı rahatsız eden terör örgütünü temizlemektedir. Allah kahraman Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun ve onları korusun.
BİRLİK BERABERLİKTEN YANA 
Bu milletin yüreği, her daim birlik ve beraberlikten yana atmaktadır, atacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyoruz.”
ÖDÜLLENDİRİLDİLER 
Kaymakam Güler’in konuşmasının ardından Koç Ortaokulu korosu marş ve şarkılar seslendirdi. Mustafa Üstündağ Ortaokulu öğrencisi Nesibe Gül, ‘Mustafa Kemal’in kağnısı’ adlı şiiri okudu. Gençlik ve Spor Müdürlüğü teakwondo ekibinin gösterisinin ardından Koç Ortaokulu öğrencileri Ayşenur Yazıcı ve Kaan Yılmaz, ‘Cumhuriyet’ adlı şiiri okudu. Mustafa Üstündağ Ortaokulu öğrencilerinin müzikli şiir gösterisinin ardından ilçe düzeyindeki resim, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece edinenlere ödülleri verildi.
YUNUS EMRE’DEN SÜRPRİZ 
Programın sürpriz katılımcısı ise Yunus Emre Anaokulu öğrencileri ve beraberindeki velileri oldu. Öğrenciler program arasında yürüyüş gerçekleştirirken protokol ve vatandaşlara üzerinde Cumhuriyete dair vecizelerin yer aldığı mini çikolata ikramında bulunuldu. Program okulların öğrenci gruplarının geçiş töreni, protokolün program düzenleme heyetinde yer alan öğretmen ve idarecileri kutlaması ile son buldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Kaymakam Mustafa Güler, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ramazan Uydaş ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile birlikte bürokratlar, siyasiler, gaziler, vatandaşlar katıldı. gecit-001.jpgkoro.jpgyunus-emre.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.