Gebze'de bir geri dönüşüm tesisi daha

Gebze'de bir geri dönüşüm tesisi daha

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki ocak ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Listede   Kocaeli’den onlarca firma yer aldı. Kocaeli’de faaliyet gösterip yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Anka Endüstri Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi oldu.  Gebze'de faaliyet gösteren Anka Endüstri, komple yeni   bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Anka Endüstri, yapacağı yatırım   ile birlikte yılda 12 ton “hurda metal toplama, ayırma, presleme ve balyalama yapacak.

24 MİLYON DAHA

Firma, söz konusu proje için 10 milyon lira net yatırım yapacak. Şirket ithal makine ve teçhizat ise satın almayacak. Yapılacak kapasite artışı projesi ile birlikte Anka Endüstri'de toplamda 10 istihdam sağlanacak. Firma, söz konusu yatırım için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından "Faiz Desteği, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 10 yıl, Vergi İndirimi yüzde 80, YKO Yüzde 40” talep etti ve kabul gördü.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.