Gebze’de aşılama başlıyor

Gebze’de aşılama başlıyor

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, "İlk olarak 65 yaş üzeri bireyler, öğretmenler, polisler, cezaevi görevlileri, askeri ve güvenlik personeli, huzurevinde olan vatandaşlar ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı aşılayacağız.”dedi

Yaklaşık 4 hafta sonra da ikinci doz aşılanmanın gerçekleşeceği aşı uygulaması Gebze’de SBÜ Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 20 adet Aile Sağlık Merkezleri’nde uygulanacak. Gebze Sağlık İlçe Müdürü İlhan Kadıoğlu, aşılamanın randevu sistemi esasına göre ilk olarak sağlık çalışanları, kronik rahatsızlıkları bulunan 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanacağını söyledi. 

ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE 65 YAŞ ÜSTÜ

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, "İlk olarak 65 yaş üzeri bireyler, öğretmenler, polisler, cezaevi görevlileri, askeri ve güvenlik personeli, huzurevinde olan vatandaşlar ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı aşılayacağız. Bunlar virüse yakalandığı zaman hastalığın ağır geçeceği, ölüm oranının yüksek olacağı kitleler. Bunları aşılarsak ki aşılayacağız; biz Şubat ayının ortalarından itibaren riskli grubu bağışık hale getirip, virüsün de yayılmasını kontrol edebiliriz.” Dedi.

Kadıoğlu, 25 noktada yer alan aşılamada bu kitlelerin dışında sırasıyla 65 yaş altı kronik rahatsızlıkları olanlar ve sonrasında 50 yaş altı vatandaşlara uygulamanın yapılacağını sözlerine ekledi.

RANDEVU İLE

Yarın başlayacak aşılama programı dahilinde hastaların aşı olmaya randevu sistemiyle gelecek. Hastalar gelmeden önce e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebilecek ve aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler. İster aile sağlığı merkezlerinden ister hastanelerden bu randevuyu alabilecekler.

SIKINTI YOK

Çin’de üretilen Sinovac aşısının temel avantajlarından biri, şempanzelerde soğuk algınlığına neden olan genetik olarak tasarlanmış bir virüsten yapılan bir aşı olması,  standart bir buzdolabında 2-8 santigrat derecede saklanabilmesi.Türkiye’de hastanelerde ve Aile Sağlık Merkezleri’nde bulunan soğutucu dolaplar bu aşıları saklamak için yeterli olacak. BU sebeple, Sinovac diğer aşılarının hepsinin içinde en avantajlı depolama ve nakliye koşullarına sahip olan bir aşı olarak gösteriliyor. Barış Ayar

asi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.