“Gebze’de arızaya bağlı  su sıkıntısı yaşanmayacak”

“Gebze’de arızaya bağlı su sıkıntısı yaşanmayacak”

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık dün Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Sağlık, Gebze’de yapılan çalışmalarla artık su hatlarına bağlı arıza ve sorun yaşanmayacağını ifade etti.

Alı Sağlık  arızaya bağlı yaşanan su kesintisi ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Gebze Gaziler Dağı’nda şehrin ana arterleri bu cam elyaf su borularından oluşuyor. 1999 yılında yapılan döşenen borular bunlar. Gebze’deki CTP hatları şehrin muhtelif yerlerinde hizmet veriyor. Bu boruların ilk arızası 2006 yılında başladı, bugüne kadar 15 arıza yaşandı. Asıl sıkıntı İnönü Mahallesi’nde sıkıntılar oldu. Boruların değişim konusu gündeme geldi. Ancak yatırım teknolojisine baktığımız zaman 50-60 yıl sıkıntı olmaması lazım. Su patlamasında ilk yaptığımız su basan iş ev ve işyerlerini temizlemek oldu. CTP hatlarının değiştirilmesi için planımızı yaptık. 52 araç 96 personelle bu arızayı 36 saatte giderebildik. Yaşanan sorundan ötürü Gebzelilerden özür diliyorum”.

Toplantıya  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,  Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak,  MHP  Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural ile İSU  yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı.katilan.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.