Gebze’de Ankara katliamı anması

Gebze’de Ankara katliamı anması

10 Ekim 2015 günü Ankara’da gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenler Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından anılacak.

Ekim 2015 günü Ankara’da gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenler Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından dördüncü yıldönümünde anılacak. 10 Ekim Perşembe günü saat 18.45’te Gölcüönü Meydanı’nda gerçekleşecek anma etkinliğinde o katliamda can verenler karanfiller ve şiirlerle anılırken basın açıklamasında bulunulacak. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri anma programına dair Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nde bir araya geldi. Konuya dair, “10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde barış güvercinlerimizi anıyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
YAŞAMI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“Her dönem iktidarın hedefinde olan emek, demokrasi ve barış savunucuları olarak, ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz.
KATİLLERİ ASLA AFFETMEYECEĞİZ 
Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, yılmayacağız ve katilleri asla affetmeyeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.
10 Ekim 2015’te kaybettiğimiz barış güvercinlerini büyük bir özlemle anıyor, mücadeleleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz!
HALKA DAVET
Katliamın 4. Yıldönümünde Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 10 Ekim Perşembe saat 18.45'te Gebze Gölcü Önü Meydanı'nda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı karanfillerimizle ve şiirlerimizle anmak, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi söylemek için buluşuyoruz.
Basın açıklaması ve anma programımıza tüm halkımız davetlidir!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.